Amerikansk kaptajn dømt i asiatisk korruptionsskandale

En amerikansk kaptajn har sendt skibe til specielle havne i bytte for dyre hotelværelser og dyrt selskab

En amerikansk flådeofficer er blevet dømt i en af de største korruptionsskandaler for landets flåde nogensinde. Det skriver flere internationale medier.

Officeren, kaptajn Daniel Dusek, har erkendt sig skyldig i at have orkestreret, at amerikanske flådefartøjer er blevet omdirigeret, så de har brugt havne og faciliteter drevet af firmaet Glenn Defence Marine Asia.

Han har samtidig udleveret information om flådens planer.

- Det er i sandhed uforståeligt, at nogen i din position i den amerikanske flåde vil lade sig købe for det, der blev givet til dig. Hotelværelser, underholdning og prostituerede, sagde dommer Janis Sammartino til Daniel Dusek ved strafudmålingen ifølge The Guardian.

Dommen er en del af en stor sag om korruption involverende selskabet Glenn Defence Marine Asia, GDMA.

GDMA og den chef, Glenn Francis, har erkendt at have bestukket en stribe amerikanske sømænd og flådeofficerer for at sende skibe og dermed lukrative servicekontrakter dets vej.

I alt skal GDMA have overfaktureret flåden for 34 millioner dollar, omkring 230 millioner kroner.

Bestikkelsen er sket i form af kontanter, ophold på luksuriøse hoteller, prostituerede og overdådige måltider.

Glenn Francis er ifølge Wall Street Journal gået så langt, at han har købt et gammel, britisk flådeskib og har lavet det om til et dedikeret festskib, hvor han kunne underholde amerikanske flådeofficerer.

Samme medie fortæller, at han havde et rejsende hold prostituerede og strippere, der fulgte ham rundt og tog imod amerikanske flådefartøjers officerer, når de løb i havn.

Kaptajn Daniel Dusek er idømt 46 måneders fængsel og en bøde på 100.000 dollar. Tidligere er to sømænd blevet dømt.

Anklagemyndigheden forventer flere sigtelser i sagen, der beskrives som "måske den største skandale i USA's flådes historie" af Wall Street Journal.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere