Amerikansk politi dræber mand efter to ugers vild menneskejagt

34-årig mand, der blandt andet var mistænkt for at have dræbt en pensioneret tandlæge, er blevet skudt af politiet

Efter alt at dømme er 34-årige Benjamin Peter Ashley blevet dræbt af politiet efter en intens menneskejagt. (Foto: AP)
Efter alt at dømme er 34-årige Benjamin Peter Ashley blevet dræbt af politiet efter en intens menneskejagt. (Foto: AP)

Efter at have været på flugt fra politiet i to uger, endte 34-årige Benjamin Peter Ashleys liv efter alt at dømme lørdag aften lokal tid i en ørken i den amerikanske delstat Californien.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den 34-årige blev skudt og dræbt af to betjente, som prøvede at stoppede ham, mens han gik på en landevej for foden af nogle bjerge.

Betjentene valgte at skyde manden, fordi han hev et håndvåben frem.

- Vi har ikke identificeret ham med sikkerhed endnu, men alle indikationer peger på, at det er den mistænkte, vi ledte efter, siger Ray Pruitt, der er talsmand for Kern Countys sherifkontor.

Gidsler, drab og skuddrama
Inden den dramatiske afslutning har adskillige betjente og agenter fra forskellige bureauer ledt efter manden, som startede sin kriminelle løbebane, da han 28. juli tog tre mænd som gidsler, efter at de havde konfronteret ham, da han havde besat deres hytte. Ifølge myndighederne havde han holdt mændene som gidsler i mere end en time, hvor han truede med at dræbe dem, inden det lykkedes dem at flygte.

To dage senere blev den 64-årige pensionerede tandlæge David Markiewitz fundet død i en anden hytte godt 15 kilometer væk, hvorefter jagten på manden blev intensiveret.

1. august blev to mænd fra specialenheden SWAT såret i et møde med manden, da han skød på dem med et shotgun, mens de var i færd med at gennemsøge en husvogn. Den ene blev skudt i begge arme, mens den anden blev strejfet af skud.

Skoler lukket
Under den intensive menneskejagt advarede de lokale myndigheder imod manden, og beboere blev opfordret til at blive indendøre og låse døre og vinduer. Derudover blev tre skoler lukket under jagten.

Jagten blev afsluttet, da en ejer af en købmandsbutik havde meddelt politiet, at en mand, der svarede til beskrivelsen på den 34-årige Ashley, havde købt junkfood for 100 dollars (knap 670 kroner).

- Han var beskidt. Det så ud som om, han havde været på vandretur i dagevis, har ejeren af Brady's Mini-Mart, Gary Welfl, fortalt til KERO-TV.

Butiksindehaverens tip førte altså til, at manden blev skudt, og den dramatiske menneskejagt ser ud til at være afsluttet.