Amerikansk teenager får 11 års fængsel at støtte IS

17-årig dreng skal over 11 år i fængsel for at støtte Islamisk Stat på nettet og hjælpe en bekendt til Syrien

En teenager er ved en domstol i den amerikanske delstat Virginia idømt en straf på 136 måneders fængsel for at bruge sociale medier til at støtte den militante gruppe Islamisk Stat.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium.

Den 17-årige dreng, Ali Amin, er den første mindreårige, der er blevet retsforfulgt i USA i en sag om støtte til den yderliggående gruppe.

- Dagens afgørelse viser, at de der bruger sociale medier som et værktøj til at give støtte og ressourcer til ISIL, vil blive identificeret og retsforfulgt med samme årvågenhed som de, rejser ud for at gribe til våben sammen med ISIL, siger anklager Dana Boente med en anden betegnelse for Islamisk Stat.

I juni erklærede Ali Amin sig skyldig i at have brugt Twitter og sin blog til at forklare, hvordan man ved hjælp af den virtuelle valuta Bitcoin kan sende penge til Islamisk Stat.

Organisationen Site, der overvåger yderliggående grupper på internettet, siger, at den 17-årige er fulgt af omkring 4000 brugere på Twitter, og at han har haft kontakt med IS-krigere og personer, der hverver nye medlemmer til militsen.

Ali Amin blev også dømt for at have hjulpet en 19-årig mand, ligeledes fra Virginia, med at rejse til Syrien i januar for at slutte sig til Islamisk Stat. Den 19-årige er varetægtsfængslet på terrormistanke.