Amnesty advarer rejsende i USA

- Det er umuligt at garantere, at man ikke bliver skudt, lyder det

I forbindelse med Donald Trumps besøg i El Paso i Texas onsdag var der store demonstrationer i byen. Nu advarer Amnesty rejsende i landet som følge af de mange skyderier. Foto: Jose Luis Gonzalez/Reuters/Ritzau Scanpix
I forbindelse med Donald Trumps besøg i El Paso i Texas onsdag var der store demonstrationer i byen. Nu advarer Amnesty rejsende i landet som følge af de mange skyderier. Foto: Jose Luis Gonzalez/Reuters/Ritzau Scanpix

I kølvandet på weekendens to blodige skyderier i USA, advarer Amnesty International nu rejsende, der har i sinde at rejse rundt i landet.

Det skriver ABC News.

Organisationen opfordrer i en meddelelse rejsende til 'at udvise ekstrem påpasselighed, når de rejser gennem landet som følge af udbredt våbenkriminalitet', lyder det.

Se også: Mor til mistænkt i El Paso kontaktede politi om sønnens våben

I meddelelsen tilføjer de, at 'våbenkriminalitet er så hyppigt i USA, at det udgør en menneskerettighedskrise'.

22 mennesker mistede lørdag livet i El Paso i Texas, da en angivelig højreekstremist målrettet gik efter at dræbe mennesker af latinamerikansk afstamning. Under et døgn senere blev ni mennesker dræbt i Dayton i Ohio, da en yngre mand af endnu uvisse årsager åbnede ild mod mennesker i nattelivet.

Se også: Trump i El Paso: 'Racist go home'

Skyderierne kom under en uge efter at tre mennesker var blevet dræbt ved en fødevarefestival i Californien.

- Beskytter ikke befolkningen
Og de mange skyderier er direkte årsag til, at Amnesty nu sender advarslen til rejsende.

- Rejsende i USA skal være opmærksom på, at landet ikke i tilstrækkeligt omfang beskytter folk ret til at være sikre, uanset hvem de måtte være, siger Ernest Coverson, der er kampagnemanager for Amnesty Internationals kampagne mod våbenkriminalitet, i meddelelsen.

Se også: Ejer af berygtet hjemmeside indkaldt af USA's kongres

- Folk i USA kan ikke forvente at være i sikkerhed - det er umuligt at garantere, at man ikke bliver skudt, lyder det.

Ifølge Amnesty er advarslen en efterligning af lignende advarsler, som USA udsender for rejsende i en række andre lande.

Af Amnestys advarsel fremgår det eksplicit, at 'rejsendes race, oprindelsesland, etniske baggrund, seksualitet eller kønsidentitet kan udgøre en højere risiko efter nylige angreb forbundet til højreekstremistiske ideologier'.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere