Anden sorte boks fra dødsflyet er fundet

Den anden af de to sorte bokse, der kan give flere oplysninger om flystyrtet i de franske alper, er fundet, oplyser fransk anklagemyndighed ifølge AFP

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Efterforskere har nu sikret den anden sorte boks fra Germanwings Airbus A320, som styrtede ned i Alperne sidste tirsdag. Det er den sorte boks, som kan fortælle om de tekniske data.

Informationerne, som lagres på den sorte boks vil altid være mulig at tage ud af boksen, også selv om batteriet er gået ud efter 30 dage (FOTO:Charles Dharapak) Tæt på Den sorte boks: Flyenes orange sladrehank

Ingen ved nøjagtigt, hvad der for igennen Andreas Lubitz, der han styrtede sit Airbus-fly. Men meget tyder på, at han  havde udset sig stedet, hvor han tog 149 mennesker med sig i døden (Foto: AP) 112 - 2. apr. 2015 - kl. 14:42 Pilot-massemorderen kendte sit gerningssted fra barndommen

Lederen af efterforskingen, Brica Robin, siger, at han håber, at fundet af den sorte boks kan afdække flere detaljer som kan forklare ulykken. Det vil dog tage nogle dage at analysere de data, der ligger på flight recorderen.

Den første sorte boks, som optager al kommunikation på flyet, blev fundet kort efter styrtet i sidste uge. Den viste, at andenpiloten Andreas Lubitz ifølge de franske myndigheder styrtede flyet med vilje. 149 mennesker foruden andenpiloten mistede livet ved styrtet. En af de omkomne ved styrtet var den danske Søren Berg.

General David Galtier  viser et foto af den anden sorte boks, der er fundet på nedstyrtningsstedet i Frankrig. (Foto: AP)
General David Galtier viser et foto af den anden sorte boks, der er fundet på nedstyrtningsstedet i Frankrig. (Foto: AP)
 

Se også: Her er det danske offer for tysk dødspilot

Ifølge det tyske medie Spiegel, håber efterforskerne på, at fundet af den anden boks, kan give yderligere indsigt i styrtet.

Den boks fra germanwingsflyet, som nu er fundet, kan vise de tekniske data. Den registrerer, om flyet reagerer på den ordre den får. Det vil sige, om flyet stiger, når piloterne trækker i styrepinden. Den registrerer ligeledes flyets højde, kabinetrykket, flyvehastighed, flyvehøjde og flyets hældning.

Informationerne i den sorte boks kan derfor bekræfte efterforskernes teori, ved at fortælle den hastighed, hældning med mere, som germanwingsflyet har haft.

Se også: Nye oplysninger: Her er kaptajnens sidste ord til dødspilot

På lydoptagelserne fra den såkaldte voice recorder har efterforskerne hørt, hvordan styrmanden opfordrede kaptajnen til at gå på toilettet, hvorpå han satte det tyske Airbus A320-fly på dødskurs.

Se også: Nye oplysninger: Her er kaptajnens sidste ord til dødspilot

Politi og efterforskere fortsætter arbejdet med at finkæmme ulykkesstedet for at finde ligrester og passagerernes ejendele.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere