Angelina bortførte børn til Brasilien: Vi har det rigtig godt

Internationalt jaget dansk kvinde føler sig taknemmelig: Børnene går i skole, og hun lærer portugisisk, mens asylsag behandles

Lisbeth Markussen og Angelina Mathiesen i et stort interview til Ekstra Bladet i Brasilien. (Redigering: Martin Ekelund)

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Selv om Angelina Mathiesen er internationalt efterlyst via bl. a. Interpol for at have bortført sine to børn til Brasilien, kan hun nu frit bevæge sig rundt i landet.

Børnene Aia (seks) og Leonardo (fire) er begyndt i skole, fortæller hun i en mail til Ekstra Bladet, som før påske lavede et stort interview med hende og Lisbeth Markussen, der også har bortført sine tre børn til det sydamerikanske land.

Flemming Bock er Angelina Mathiesens papfar. Han er befuldmægtiget i hendes samværssag i Danmark og førte hende bl.a. op ad kirkegulvet, da hun i sin tid giftede sig med Vladimir Valiant, hvis søn hun nu er internationalt jaget for at have bortført til Brasilien. Foto: Privat 112 - 25. jun. 2017 - kl. 06:22 Angelinas bonusfar sigtet i bortførelsessag

Psykologisk udredning
Begge har søgt asyl, fordi de finder deres menneskerettigheder og mulighed for at beskytte børnene krænket i Danmark. Det har udløst midlertidige opholds-og arbejdstilladelser under asylbehandlingen:

'Det kan tage lang tid, ligesom i Danmark', skriver Angelina Mathiesen, hvis børn gennemgår en ' grundig psykologisk udredning og vil modtage direkte støtte ud fra konstateret behov'.

Vladimir Valiant kæmper på andet år for at få sin nu fireårige søn Leonardo hjem. Billedet er bragt med farens tilladelse. Foto: Privat 112 - 22. jun. 2017 - kl. 11:18 Far til bortført fireårig: Politiet spilder vores tid

'Taknemmelighed er det bedste ord for, hvad vi føler', skriver Angelina Mathiesen, som sammen med børnene i knap et år levede i skjul af frygt for at blive deporteret.

Ekstra Bladet 14. april.
Ekstra Bladet 14. april.
 

Det er indtil videre slut:

'Vi bor i en dejlig lejlighed. Vi er sunde og raske. Integrationen går over alt forventning mht. til sprog og almene borgerrettigheder', fortæller den 44-årige kvinde, som uddyber, at hun kommer langt med sine engelskkundskaber i en region, hvor de fleste kun taler portugisisk.

Angelina Mathiesen (tv.) og Lisbeth Markussen er internationalt efterlyst bl.a. via Interpol for at have bortført deres egne børn. Ekstra Bladet fandt dem i Brasilien 160 kilometer syd for Ækvator. Foto: Ekstra Bladet 112 - 22. jun. 2017 - kl. 08:37 Afsløring: Dansk politi sylter børnebortførelse

Fra danske myndigheder hører hun angiveligt intet:

'Ambassaden kontaktede min advokat, da det kom frem, at jeg søgte asyl, men ellers har de danske myndigheder ikke forsøgt at kontakte mig i Brasilien', lyder det fra kvinden, som uden nogen nærmere definition beskylder sine eksmænds advokat og privatdetektiv for groft at udfordre Brasiliens lovgivning ' ved hjælp af metoder, der også ville være strafbare i Danmark'.

Flemming Bock er Angelina Mathiesens papfar. Han er befuldmægtiget i hendes samværssag i Danmark og førte hende bl.a. op ad kirkegulvet, da hun i sin tid giftede sig med Vladimir Valiant, hvis søn hun nu er internationalt jaget for at have bortført til Brasilien. Foto: Privat 112 - 26. jun. 2017 - kl. 13:47 Børnebortførers papfar: 'Jeg er bange for, at hun kan finde på noget overilet'

Far: Jeg har ikke brudt loven
Vladimir Valiant, som er far til Leonardo, afviser fuldstændig at have brudt nogen lovgivning:

- Hverken i Brasilien eller Danmark på noget tidspunkt. Jeg har gjort alt, hvad der stod i min menneskelige magt og fulgt både dansk og brasiliansk lov. Jeg er rejst til Brasilien for at fremme sagen og finde frem til vores børn, siger Vladimir Valiant, som hyrede en privatdetektiv og selv har været i Brasilien.

Vladimir Valiant har kæmpet i over et år for at få sin søn Leonardo og drengens søster Aia at se igen. Billedet bringes med farens tilladelse. Foto: Privat
Vladimir Valiant har kæmpet i over et år for at få sin søn Leonardo og drengens søster Aia at se igen. Billedet bringes med farens tilladelse. Foto: Privat

Bortført til Brasilien. Angelina Mathiesen (th) og Lisbeth Markussen er internationalt efterlyst via blandt andet Interpol for at have bortført deres egne børn. (Foto: Carsten Norton) 112 - 13. apr. 2017 - kl. 08:03 Ekstra Bladet fandt dem: Danske kvinder på flugt med fem børn i Brasilien

Sådan fandt vi dem

Ekstra Bladet var gennem flere uger gennem krypterede forbindelser i dialog med kilder tæt på Angelina Mathiesen og Lisbeth Markussen.

Via kilderne lykkedes det at lave en lokal aftale i Brasilien. I byen Belém mødtes Ekstra Bladets udsendte før påske med en lokal chauffør, der kørte til en hemmelig adresse, hvor interview med kvinderne fandt sted.

Det blev aftalt, at de i alt fem børn ikke skulle filmes eller medvirke.

Ekstra Bladet betalte den lokale chauffør for transport efter almindelig brasiliansk takst. Der har ikke været penge mellem Angelina Mathiesen, Lisbeth Markussen og Ekstra Bladet.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

1 af 3 Angelina Mathiesen har bortført sine to børn til Brasilien. Foto: Ekstra Bladet
2 af 3 Ekstra Bladet 14. april.
3 af 3 Det brasilianske justitsministerium har udstedt midlertidige identitetspapirer til den internationalt efterlyste dansker Angelina Mathiesen.