Angreb mod asylcenter fordømmes: Ikke bare drengestreger

Der er enighed om, at det ikke bare var drengestreger, da asylcenter Lyngbygård torsdag blev udsat for hærværk

For tredje gang på under et halvt år blev asylcenter Lyngbygård - der hører under Røde Kors' asylafdeling - natten til torsdag udsat for groft hærværk.

Alle gange har budskabet haft racistiske toner, men det seneste angreb har på mange måder været dråben, der har fået bægeret til at flyde over.

Dansk Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, der tidligere har betragtet hærværk mod asylcentret på Djursland som "drengestreger", er denne gang klar i mælet.

- Det her er mere end drengestreger. Når man brænder biler af og på den måde mere eller mindre giver trusler på livet - ved at hentyde, at næste gang kan man sætte ild til asylcentret - så er det rigtig alvorligt, siger Anders Ladekarl.

Ordene "første advarsel" og et stort hagekors var malet med graffiti på en af asylcentrets vægge, og samtidig var der blevet sat ild til Lyngbygårds minibus.

- Jeg bliver rigtig vred over, at nogle fjolser kan finde på at true andre mennesker - specielt mennesker, som i den grad er udsatte, lyder det fra Anders Ladekarl.

Asylcentret Lyngbygård ligger i Norddjurs Kommune og er etableret i et gammelt plejehjem. Centeret huser omkring 120 beboere.

Jan Petersen (S), der er borgmester i Norddjurs Kommune, fordømmer hændelsen.

- Jeg tænker, at det her skal stoppe. Når der bliver brændt biler af og der bliver malet hagekors, så er det dybt krænkende og det er også meget værre, end det vi tidligere har oplevet, siger Jan Petersen.

Og selvom asylcentret officielt hører under Røde Kors og ikke kommunen, så gør Jan Petersen opmærksom på, at man allerede har været i gang med at diskutere sikkerheden omkring centret.

- Vi har et ansvar for, at dem, der lever på asylcentret og i det omkringliggende samfund, kan leve trygt. Derfor har vi fra morgenstunden diskuteret sikkerheden med politiet, siger Jan Petersen.

Politiet er nu i gang med at efterforske sagen.