Anholdelse tæt på at gå galt: 21-årig greb fat om betjents pistol

Anholdelse af 21-årig mand udviklede sig dramatisk. Mand greb fat i betjents pistol, men blev pacificeret med peberspray

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 21-årig mand fra Nykøbing Falster er søndag blevet anholdt og sigtet for forsøg på at overtræde våbenloven og for at lægge hindringer i vejen for politiet. Manden skal mandag eftermiddag fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster, hvor anklagemyndigheden vil forlange manden varetægtsfængslet.

Det fortæller Iben Grønbæk, der er anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ekstra Bladet.

Det var søndag klokken 15.10, at to betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev kaldt til en adresse i Nykøbing Falster, efter at politiet havde fået en anmeldelse om husspektakler.

- Det er under anholdelsen, at der opstår noget tumult. Manden blev voldsom og tog fat i en betjents tjenestevåben. Hvis det var lykkedes ham at få fat på pistolen, ville der være tale om et skarpladt våben. Derfor er manden blevet sigtet for forsøg på at overtræde våbenloven under særligt skærpende omstændigheder, siger Iben Grønbæk til Ekstra Bladet.

Ifølge anklageren kom pistolen aldrig ud af hylsteret. Og betjentene trak hurtigt en peberspray, som de brugte mod manden og fik på den måde pacificeret ham.

Der er ingen oplysninger om, at de to betjente skulle være kommet noget til under anholdelsen.

- Det lykkedes ikke at få pistolen ud af hylsteret, forklarer Iben Grønbæk.

Ud over sigtelsen for forsøg på at overtræde våbenloven er den 21-årige blevet sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere