Anholdt 24-årig sigtes for to skyderier på Nørrebro med AK 47 automatriffel

Anholdt i Spanien skal nu udleveres til Danmark efter bande-skyderier i september

I den sydspanske by Benalmádena blev den 24-årige anholdt efter fllere måneders flugt. Han skal nu udleveres til Danmark. Video: Policia National

En 24-årig københavner, som spansk politi har anholdt på Costa del Sol, skal nu udleveres til Danmark, hvor politiet sigter ham for to drabsforsøg begået under konflikten i september sidste år mellem to fraktioner af Brothas-banden.

Der var mindst seks skyderier i september, som politiet sætter i forbindelse med et opgør mellem den 'gamle' Brothas-bande og en ny udbryder-gruppe, som politiet kalder NNV-gruppen, der står for 'Nørrebro, Nord-Vest'.

Den 24-årige, der blev anholdt i en taxa i badebyen Benalmádena, sigtes for to skyderier 15. september og 19. september 2018 på Nørrebro, hvor våbnet begge gange var en AK 47 automatriffel. Den 24-årige menes at have skjult sig i udlandet siden skyderierne i september.

11 bandefolk blev anholdt 25. september i et sommerhus i Rødvig på Stevns og sigtes for blandt andet fem drabsforsøg på modstanderne. PRESSE-FOTOS.DK 112 Politiet pillede ved skjult bande-våben, så pumpgun ikke kunne skyde

Det første drabsforsøg skete ved Heimdalsgade cirka klokken 00.50, hvor en maskeret person steg ud af en sort BMW og affyrede et skud mod en ung mand.

AK 47 riflen fik en funktionsfejl, så kun det ene skud gik af og det formodede offer eller andre blev ikke ramt. Gerningsmanden sprang ind i BMW´en som kørte hurtigt fra stedet.

artiklen fortsætter under billedet

Mini Cooperen, der blev røvet fra sin ejer på Refshalevej, blev først brugt til et nyt bil-røveri i Holte, hvor en sort BMW blev røvet og senere til et skyderi i Ragnhildsgade. Også BMWén  blev brugt til et skyderi 15. september. Foto: Kenneth Meyer
Mini Cooperen, der blev røvet fra sin ejer på Refshalevej, blev først brugt til et nyt bil-røveri i Holte, hvor en sort BMW blev røvet og senere til et skyderi i Ragnhildsgade. Også BMWén blev brugt til et skyderi 15. september. Foto: Kenneth Meyer

Den anholdte sigtes også for et drabsforsøg fire dage senere, 19. september cirka kl. 19.40, i Ragnhildsgade. Her kom en stjålet lys Mini Cooper kørende og en maskeret mand sprang ud med en AK 47 riffel, som han rettede mod en gruppe personer.

Byge på 22 skud
Der blev affyret en byge på cirka 22 skud, og en ung mand blev ramt i maven, men overlevede. Gerningsmændene efterlod Mini Cooperen på Banevingen.

- I hele komplekset sidder der nu 12 varetægtsfængslet og den 24-årige, der er anholdt i Spanien, sigtes som nummer 13. Men jeg vil ikke udelukke flere anholdelser, siger efterforskningschef Knud Hvass til Ekstra Bladet.

Politiet i København har efterlyst den 24-årige, der er af afghansk afstamning, med en international arrestordre. Ifølge det spanske medie Axarquiaplus har spansk politi længe været på sporet af den 24-årige, der var lokaliseret til et område i det vestlige Malaga.

I mandags blev han observeret stige ind i en taxa, som politiet satte efter og stoppede. Han fremviste et falsk bulgarsk kørekort med et foto af sig selv.

Det er endnu uvist, hvornår den 24-årige udleveres til Danmark.

Konflikten mellem Brothas og 'NNV' er tilsyneladende stoppet efter at politiet har fået varetægtsfængslet en lang stribe medlemmer fra begge grupperinger.

Mens Brothas-folkene sigtes for seks drabsforsøg, våbenbesiddelse og to bil-kapringer, så sigtes NNV-grupperingen for et overfald på et Brothas-medlem i en frisørsalon på Nørrebrogade 16. september, hvor han blev tilbageholdt i en kvarters tid, mens han blev mishandlet med slag og spark, slag og stikvåben, så han fik forskellige kvæstelser.

Her føres den internationalt eftersøgte væk af spansk politi. Foto: Policía Nacional 112 Efterlyst for to drabsforsøg i bandekonflikt: 24-årig anholdt på Costa del Sol