Anholdt for drab: Indrømmer døds-vold mod kvinde

En 32-årig mand blev søndag varetægtsfængslet i fire uger efter fundet af en 71-årig dræbt kvinde søndag morgen

Politiet arbejdet ved gerningsstedet. Video: Ernst van Norde

RETTEN I HORSENS: En 32-årig mand, der søndag morgen blev anholdt og sigtet for drab på en 71-årig kvinde i et rækkehus i Brædstrup udenfor Horsens, blev søndag aften fremstillet for en dommer i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Manden blev ført ind i retten i ført en blå såkaldt dna-dragt og sad roligt foran dommeren, beretter Ekstra Bladets mand, som var til stede.

Her blev den 32-årige præsenteret for sigtelsen, der lød på manddrab efter Straffelovens § 237 begået på et tidspunkt mellem lørdag og søndag morgen, hvor kvinden blev fundet død.

Den 32-åriges advokat sagde derefter, at manden nægtede sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge.

Sagens anklager kom heller ikke ind på, hvordan den 71-årige kvinde blev dræbt, men argumenterede herefter for, at dørene skulle lukkes af hensyn til den videre efterforskning. Det valgte dommeren at efterkomme.

Pressens repræsentanter blev derfor sendt udenfor.

Sagens anklager, Bjørn Dahl Larsen, oplyste efter grundlovsforhøret, at den 32-årige blev varetægtsfængslet i fire uger med mistanke om vold med døden til følge.

Anklageren kunne tilmed bekræfte over for Ekstra Bladet, at det 71-årige drabsoffer og den sigtede havde en relation. Han kunne dog ikke komme nærmere ind på relationen på grund af de lukkede døre.

Kriminalteknikere på stedet. Foto: Ernst van Norde
Kriminalteknikere på stedet. Foto: Ernst van Norde

Politiet rykkede ud klokken lidt over syv efter anmeldelse om, at der var en livløs person i et hus i Brædstrup. Betjente konstaterede hurtigt, at en kvinde var død på stedet, og den 32-årige mand blev erklæret anholdt kort efter.

Hele søndagen har politi, kriminalteknikere og retsmedicinere arbejdet på stedet, og først i eftermiddag blev den dræbte kvinde fjernet fra det lille rækkehus.

Politiet har tidligere oplyst, at der er en relation mellem den 71-årige kvinde og den anholdte, men har ikke villet sige, hvad den går ud på, eller om de to er i familie.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere