Anholdt for drabet på Hanne er tidligere dømt for drab

Den 47-årige mand, som nu er fængslet for at have kvalt Hanne Pedersen, har tidligere afsonet en lang dom

Her kan du høre om sagen efter torsdagens grundlovsforhør

Den 47-årige mand, der er blevet anholdt og fængslet i sagen om drabet på Hanne Pedersen i Vestjylland, har en grum fortid, erfarer Ekstra Bladet.

Politiet i Midt og Vestjylland anholdt manden seks dage efter, at en voldsom brand raserede et husmandssted på Karlsmosevej i landsbyen Vium ved Videbæk. Her boede den 54-årige Hanne Pedersen alene.

Flammerne fortærede stort set hele stuehuset og efterfølgende fandt brandfolkene et lig, der viste sig at være husets beboer.

Politiet efterforskede branden som et drab, uden at de i første omgang officielt ville slå fast, at der var sket et mord. Men flere ting førte politiet på sporet af, at der kunne have været en anden person i hjemmet hos Hanne Pedersen nytårsaften.

Talte om 'vi'
En afhøring af offerets mor afslørede, at Hanne Pedersen overfor moderen i telefonen nytårsaftensdag om eftermiddagen brugte udtrykket ’vi’ i forbindelse med, at Hanne Pedersen glad så frem til sin festaften.

 - Det er længe siden, jeg har hørt hende være så veloplagt. Hun sagde flere gange 'vi', og jeg forstod det, som om hun skulle være fejre nytåret med en mand hjemme hos sig selv, har moderen fortalt til Ekstra Bladet.

Den information var med til at tænde de røde lamper hos politiet, der via tekniske spor, som politiet ikke vil komme nærmere ind på, anholdt den 47-årige mand i Herning.

Politiet mener ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at han har dræbt Hanne Pedersen på et tidspunkt mellem klokken 17.35 og 00.08 nytårsnat ved at snøre en snor om kvindens hals. Den 47-årige har - ifølge politiet - herefter sat ild til husmandsstedet på Karlsmosevej på de forblæste, vestjyske marker.

Hanne Pedersens hus afspærret efter drabet og branden. (Foto: Ernst van Norde)
Hanne Pedersens hus afspærret efter drabet og branden. (Foto: Ernst van Norde)
 

Læs hele historien i EKSTRA her: Hanne Pedersen bedrev i en lang årrække gedeavl og garnbutik med uld fra de sjældne mohair-geder. Foto: Jørn Deleuran Krimi Fængslet for drabet på Hanne har uhyggelig fortid

Ekstra Bladets undersøgelse af mandens fortid afslører, at han for en del år tilbage er blevet dømt for et brutalt drab og har afsonet en lang fængselsstraf.

At han er dømt for drab, gør ham naturligvis ikke skyldig i den forbrydelse, han nu er sigtet for, og manden nægter da også at have begået drabet på Hanne Pedersen.

Grundlovsforhøret, som fandt sted i torsdags, blev holdt for lukkede døre og offentligheden ved derfor ikke, hvad det er for beviser eller indicier, som politiet mener, de har mod manden.

Lederen af efterforskningen i sagen om Hanne Pedersen, politikommisær Jørgen Lauritsen vil ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger om den gamle drabssag og dom.

Ønsker hjælp fra folk
Der er stadig meget efterforskning i gang i sagen om drabet trods fængslingen af den 47-årige.

Politiet ønsker offentlighedens hjælp i forbindelse med den sigtede mands bil, en bordeux-rød Citroen Zsara årgang 1998 stationcar.

- Vi vil gerne høre fra folk, som har set bilen køre rundt i området mellem Tjørring, Gødstrup og Vium mellem klokken 17 og midnat nytårsaften, siger politikommissær Jørgen Lauritsen.

Den 47-årige mand, som er beskyttet af navneforbud, er fængslet i fire uger. Han har kæret kendelsen til landsretten.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere