Anholdt for planlagt hævnaktion: Tre har drabelig fortid

En er tidligere dømt for drab, mens to afsoner en dom for dødsvold i to forskellige sager

Københavns Politi fremstiller i øjeblikket 12 unge mænd i alderen 16-30 år i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

De unge mænd er alle sigtet i en våbensag i forbindelse med en formodet planlagt hævn-aktion for drabet på deres tre venner i november sidste år. Det fremgår af sigtelsen, der blev oplæst i retten tidligere i dag.

Drabssagen fra november er efterfølgende omtalt som trippeldrabet. Her blev tre mænd likvideret mens de sov, da ukendte gerningsmænd trængte ind i deres lejlighed på Christian Paulsens vej på Frederiksberg 11. november 2016.

12 personer, der har forbindelse til trippeldrab, er anholdt. Hør mere om sagen her.
12 personer, der har forbindelse til trippeldrab, er anholdt. Hør mere om sagen her.

Venner til dræbte Mike Vinther, Suhaib Jaffar og Phillip Rasmussen bliver lige nu fremstillet i grundlovsforhør sigtet for våbenbesiddelse i forbindelsen med en formodet planlagt hævnaktion (Foto: Privat) 112 - 12. jan. 2016 - kl. 09:46 12 fremstillet i grundlovsforhør: Ville hævne trippeldrab

Dirigerede våbenhandel fra cellen
Tre af de fremstillede blev anholdt i fængslet og hvor de ifølge Ekstra Bladets oplysninger afsonede domme for voldsomme handlinger, der i sidste ende kostede deres ofre livet.

Ifølge politiet var det disse tre, som fra deres fængselsceller via ulovlige mobiltelefoner assisterede deres venner i at skaffe våben til den planlagte hævnaktion.

Det drejer sig om en 19-årig samt en 21-årig mand, som begge afsoner en fængselsstraf for knivdrabet på 21-årige Jon Patorra 25. september 2012.


Jon Patorra mistede livet af et enkelt knivstik. Foto: privat

112 - 8. dec. 2015 - kl. 10:49 Politiet om trippeldrab: Dræbte mænd havde mange fjender

Den nu 19-årige mand blev i 2013 dømt for drabet, mens hans ældre kammerat blev kendt skyldig i vold med døden tilfølge.

Den 19-årige var ved drabet kun 16 år gammel og blev ved Højesteret idømt syv års fængsel for det enkelte knivstik i brystet, der kostede Jon Patorra livet. Han blev derudover dømt for vold og afpresning i forbindelse med en anden episode.

Dømt for dødsvold
Den tredje anholdte i sagen er en 21-årig mand, som i 2013 blev dømt for et særdeles groft overfald på den 20-årige Ali Hassan Agha.

Sammen med tre andre opsøgte den 21-årige Ali Hassan Agha  21. oktober 2012, fordi han havde et venneforhold til 21-åriges kæreste, som han sendte smser til.


Ali Hassan Agha blev tævet ihjel i 2012. Foto: Privat

De konfronterede derfor Ali Hassan Agha på et stisystem mellem Mørkhøj og Tingbjerg, hvor de gennemtæskede ham med slag, spark og knivstik.

Den efterfølgende obduktion har vist, at den pædagogstuderende døde af læsioner i hjernen som følge af stump vold.

Den 21-årige blev dengang udpeget som bagmanden bag overfaldet og han blev idømt otte års fængsel for dødsvolden.

Under dagens grundlovsforhør i mod de i alt 12 sigtede nægter alle sig skyldige og at udtale sig i sagen. Flere af de fremstillede er kendt af politiet i forvejen. Her er Otti-ti af de sigtede angiveligt en del af kredsen omkring de tre dræbte, mens de sidste menes at være våbenleverandører til den planlagte hævnaktion.

Udover de 12 fremstillede er i alt 14 anholdt i forbindelse med den formodede hævnaktion. En enkelt er ifølge politiet stadig på fri fod.

1 af 3 En 21-årig ung mand, der er dømt for dødsvolden mod Ali Hassan Agha (på billedet) har ifølge politiet dirigeret en hævnaktion fra sin celle i Statsfængslet i Møgelkjær over en ulovlig mobiltelefon. (Privatfoto)
2 af 3 Jon Petorra blev stukket ihjel i 2012. Hans drabsmænd har ifølge politiet skaffet kontakt til en eller flere våbenleverandører fra deres celler. Våbene skulle bruges til en planlagt hævnaktion. Foto: privat
3 af 3 Venner til dræbte Mike Vinther, Suhaib Jaffar og Phillip Rasmussen bliver lige nu fremstillet i grundlovsforhør sigtet for våbenbesiddelse i forbindelsen med en formodet planlagt hævnaktion (Foto: Privat)

Skærm

Hent flere
Hent flere