Anklage: Drabstiltalt gemte sig under madras med bortført barn

Den 41-årige syrer Helil Meme er blandt andet tiltalt for drabet på Hediga Morad og bortførelsen af deres fælles barn i 2015. Han nægter sig skyldig

Ekstra Bladets reporter fortæller om sagen. Video: Per Rasmussen

Retten i Nykøbing Falster (Ekstra Bladet): I tiden før Hediga Morad forsvandt, kæmpede hun formentlig en kamp mod sin eksmand om parrets to børn.

Det mener anklagemyndigheden, der udover drabet på den 34-årige mor til to, også har tiltalt eksmanden Helil Meme for trusler på livet og bortførelsen af parrets datter i en periode på ni dage.

Den nu 10-årige pige blev ifølge politiet afhentet hos Hediga Morad 18. august 2015, selv om den 34-årige syriske kvinde havde den fulde forældremyndighed.

Se også: Afskeds-sms i Hediga-drabet: 'Du skal ikke lede, for du vil ikke finde mig'

Først 27. august fandt politiet frem til den 41-årige tiltalte og barnet, som gemte sig i garagen hos et vennepar på Fyn.

- Her finder man den tiltalte og pigen under nogle madrasser på gulvet på stedet, forklarede anklager Anne Marie Fink til retten i Nykøbing Falster.

Efter fundet bliver pigen i slutningen af august afleveret tilbage til Hediga Morad, som siden 2014 har været separeret fra ægtemanden.

34-årige Hediga Morad er blevet myrdet, mener politiet - selvom det endnu ikke er lykkedes at finde hendes lig. Privatfoto
34-årige Hediga Morad er blevet myrdet, mener politiet - selvom det endnu ikke er lykkedes at finde hendes lig. Privatfoto

Den 41-årige tiltalte Helil Meme nægter sig skyldig i de alvorlige anklager. Om den påståede bortførelse forklarede han til retten, at det hele var bygget på en misforståelse.

- Det var min datter, som ikke ville hjem. Hvis politiet ikke var kommet, så havde jeg selv afleveret mit barn samme dag, forklarede Helil Meme til retten.

Men allerede halvanden måned senere skulle politiet endnu engang blive involveret i Helil Meme og Hediga Morads liv.

Det skete, da den 34-årige mor 9. oktober 2015 sporløst forsvandt, efter at hun havde taget tog-turen fra hjemmet i Vejle til Vordingborg for at aflevere børnene på efterårsferie hos deres far.

Se også: Anklager: Trekants-drama før drab på mor til to

Købte spade og lygte
Teleoplysninger og data indhentet fra DSB registrerer ifølge politiet den 34-årige kvindes sidste placering som tæt på stationen i Vordingborg. Herefter bliver sporet af den unge mor koldt.

- Det er vores teori, at hun om eftermiddagen 10. oktober blev slået ihjel af sin eksmand Helil Meme, sagde anklager Anne Marie Fink tidligere i dag i sin forelæggelse af sagen.

Se også: Politiet fandt grav i eftersøgningen af mor til to

Med hunde, helikoptere, dykkere og minutiøs gennemgang af skovterræn har efterforskere fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi siden oktober 2015 forgæves forsøgt at finde liget af Hediga Morad.

I forbindelse med dagens retsmøde kom det frem, at efterforskerne mener, at liget er blevet bortskaffet ved Møns Klint eller i et skovområde ved Vordingborg, hvor en tom og klargjort grav i februar 2016 blev fundet.

Det er tidligere i dag kommet frem, at der udover problemer med forældremyndigheden formentlig også udspillede sig et trekantsdrama mellem Hediga Morad og hendes fraskilte mand Helil Meme i tiden op til kvindens forsvinden.

Derudover har anklager Anne Marie Fink dokumenteret, hvordan den 41-årige eksmand i tiden op efterårsferien 2015 købte en spade, en lygte og en rive i et lokal Jem og Fix-butik i Sydsjælland.

Hediga Morad frygtes dræbt. Liget af den 34-årige mor til to er dog aldrig blevet fundet. Foto: Politiet 112 - 6. jan. 2017 - kl. 06:03 30 vidner i mystisk drabssag uden lig

På trods af omfattende tekniske undersøgelser har politiet heller ikke kunne finde frem til, hvor den 34-årige mor skulle have mistet livet.

Sagen er berammet til syv retsdage med formodet dom 27. januar.

1 af 5 34-årige Hediga Morad er blevet myrdet, mener politiet - selvom det endnu ikke er lykkedes at finde hendes lig. Privatfoto
2 af 5 Også en spade magen til denne kan indgå i sagen. Den 41-årige mand menes at have købt en sådan spade i tiden omkring Hediga Morads forsvinden. Foto: Politiet
3 af 5 Bilen her kan spille en rolle i sagen om Hediga Morad. Politiet søgte i tiden efter hendes forsvinden vidner, der havde set bilen i den første weekend af efterårsferien 2015. Foto: Politiet
4 af 5 Efterforskere arbejder på højtryk i området ved Marienlyst skov, hvor man i feburar sidste år fandt en overfladisk grav, som politiet mener, kan have været tiltænkt Hedig Morad. Foto: Per Rasmussen
5 af 5 Den drabstiltalte Helil Meme nægter sig skyldig. Ekstra Bladet bringer både navn og billede på manden, da der ikke er navneforbud i sagen. Retstegning: Jørgen Bitsch
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere