Anklage: Mand voldtog og tævede kvinde i fangenskab

Københavns Byret tager mandag hul på en meget grov sag om voldtægt, frihedsberøvelse og ydmygelse af kvinde

Voldtægt, prygl, hån og fangeskab.

Det var i to måneder hverdagen for en kvinde, der blev udsat for grove og frygtelige overgreb af en 39-årig mand, der truede med at slå hende ihjel, hvis hun forsøgte at flygte.

Sådan lyder tiltalen fra anklagemyndigheden i sagen, som mandag bliver indledt i Københavns Byret.

Anklageskriftet beskriver, hvordan manden angiveligt skulle have holdt kvinden fanget i en lejlighed på Vesterbro i København fra juledag 2017 og frem til 23. februar 2018 - altså 61 dage.

I perioden voldtog han hende ifølge anklageskriftet dagligt og truede hende til ikke at forlade lejligheden.

Anklagemyndigheden mener, at voldtægterne er så voldsomme, at retten skal tage en skærpende bestemmelse i brug. Den betyder, at strafferammen, der i voldtægtssager normalt er 8 års fængsel, hæves til 12 år.

Ikke alene voldtog manden sit offer igen og igen - han ydmygede hende også, lyder det i anklageskriftet.

Blandt andet skal han have tvunget kvinden til at leve som en hund. Det betød, at hun for eksempel skulle sove og spise på gulvet.

Han skal også have tvunget hende til at skrive under på, hvad der i anklageskriftet beskrives som en "slavekontrakt". Her skrev kvinden under på, at hun var den tiltaltes "lille slavetøs", og at hendes krop var hans "ejendel".

Kontrakten var gældende, indtil den tiltalte "føler han har fået, hvad han er lovet, eller ikke ønsker at have (kvinden, red.) som sin slavetøs længere", lyder det i anklageskriftet.

Derudover skal manden også have tvunget sit offer til at tage stoffet mdma samt tisset udover hendes ansigt.

Ifølge anklageskriftet udsatte manden desuden flere gange kvinden for voldtægter i årene 2010 til 2015. Det foregik i Kirke Saaby i Midtsjælland. I et tilfælde skal manden have trukket et dynebetræk over kvindens hoved, så hun havde svært ved at få vejret.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra mandens forsvarer, advokat Hanne Reumert. Men ifølge Ekstra Bladet nægter den tiltalte sig skyldig.

Det er uvist, hvilken relation de to parter har til hinanden. Det vides heller ikke, hvor gammel kvinden er.

Der er afsat otte dage til sagen.