Anklage: Politiet ville ikke efterlyse dræbte Jonathan i pressen

På trods af, at Jonathan Holst Nielsen var forsvundet i næsten tre måneder, før han blev fundet død i en mergel-grav, blev han aldrig efterlyst i medierne, erfarer Ekstra Bladet

(Foto: Per Rasmussen)

I næsten tre måneder måtte familie og venner til 34-årige Jonathan Holst Nielsen leve i et mørke af uvished.

Den 25. januar forsvandt han pludseligt, og først næsten tre måneder senere den 21. april blev han fundet død i en mergelgrav i Herlufmagle, hvor han var bundet på hænder og fødder.

Ekstra Bladet erfarer, at Jonathan Holst Nielsen blev efterlyst kort efter, at han forsvandt. Men efterlysningen kom aldrig frem i offentligheden og blev udelukkende holdt til politiets egen database over forsvundne personer.

- Jeg har flere gange bedt politiet om at efterlyse ham i medierne, men det har de ikke gjort. Hans forældre har også prøvet at få ham efterlyst flere gange, siger Jonathan Holst Nielsens nære ven, der ønsker at være anonym grundet sagens karakter.

- De første par uger ville politiet ikke engang høre om sagen. De sagde, at man jo har lov til at gå hjemmefra, når man er fyldt 30 år, fortsætter vennen.

Kriminalteknikere og dykkere var onsdag til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann) 112 - 24. apr. 2015 - kl. 16:32 Ven til afdøde i mergelgrav: 'Man bliver ikke slået ihjel for sjov'

Vil ikke kommentere sagen
Det var Station Bellahøj i København, der stod for efterforskningen i forbindelse med den 34-årige afdødes forsvinden. Her ønsker man ikke at forholde sig til den konkrete sag og vil udelukkende udtale sig i generelle vendinger om, hvordan man håndterer sager med forsvundne personer.

- Når vi får en sag ind med en forsvunden person, starter vi med at få et overblik ved at tale med familier og venner til den efterlyste. Herefter bygger det på en konkret vurdering, om vi skal efterlyse i pressen.

- En efterlysning i pressen kan for eksempel ske, hvis vi har mistanke om en forbrydelse. Men det er altid en konkret vurdering af den enkelte sag, siger pressetalsmand ved Station Bellahøj, Rasmus Bernt Skovsgaard, til Ekstra Bladet, der understreger, at han ikke har nogle kommentarer til sagen om Jonathan Holst Nielsen. 

Kriminalteknikere og dykkere var onsdag til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann) 112 - 24. apr. 2015 - kl. 12:41 Drab i mergelgrav: Jonathan skudt og efterladt

Død af skud
Indtil fredag var det stadig uvist, hvem den dræbte i mergelgraven var. Fredag formiddag offentliggjorde politiet, at der var tale om den 34-årige Jonathan Holst Nielsen, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger var bosiddende i Valby

- Det er konstateret, at Jonathan Holst Nielsen er dræbt af skud, inden han blev efterladt i vandet i mergelgraven ved Suså Landevej, syd for Herlufmagle, bagbundet på hænder og fødder og forsøgt tynget ned af vægte, skrev Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var Jonathan Holst Nielsen indtil sin forsvinden samboende med sin kæreste

Han kørte som chauffør for en vognmand, og han skal angiveligt være blevet sat i forbindelse med tyveriet af et parti illegale varer fra en hash-liga.

Om det påståede tyveri medførte en gæld, eller om der blev skredet direkte til korporlig afstraffelse, er endnu uklart.

- Vi kigger nu nærmere på et motiv, men vi har ikke flere kommentarer om efterforskningen, selvom jeg kan se, at I har jeres teorier, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Kriminalteknikere og dykkere var onsdag til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann) 112 - 24. apr. 2015 - kl. 06:44 Teori i mergelgrav-mysteriet: Dræbt mand mistænkt for tyveri fra hash-liga

1 af 3 . (Foto: Ulrik Bachmann)
2 af 3 (Foto: Ulrik Bachmann)
3 af 3 Kriminalteknikere og dykkere var onsdag til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet (Foto: Ulrik Bachmann)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere