Anklage: Unge modtog 85,4 kilo amfetamin med posten

To mænd er tiltalt for at modtage pakker fra Tyskland med op til 85,4 kilo amfetamin eller lignende stoffer

(Politifoto/arkivfoto)
(Politifoto/arkivfoto)

Politiet lå på lur, da en ung mand i november sidste år tog imod en tung pakke på en adresse i Københavns nordvestkvarter.

Umiddelbart så pakken ud til at indeholde træningsudstyr. Men den gemte i virkeligheden på otte kilo amfetamin. En time efter ankom en anden mand til lejligheden, og så slog betjentene til.

Siden har det vist sig, påstår anklagemyndigheden, at det langt fra var første gang, at en lignende sending ankom til mændene, der er henholdsvis 23 og 26 år.

Af et anklageskrift fra Københavns Politi fremgår det således, at de tiltalte i løbet af 2014 tilsyneladende nåede at modtage 22 pakker fra Tyskland, inden det den 23. gang gik galt.

Det er lykkedes politiets efterforskere at opspore information om de mange forsendelser.

Pakke for pakke oplister anklagerne data om hver enkelt forsendelse, herunder afsendelsesdato, angivet navn på afsender og modtager samt pakkens vægt.

På den måde når anklagemyndigheden frem til en tiltale, der lyder på hele 85,4 kilo amfetamin eller lignende stoffer.

Det var et tip fra de tyske toldmyndigheder, der gjorde, at Københavns Politi 12. november 2014 kunne slå kløerne i de to mænd.

En mistænkelig pakke på vej fra Köln i Tyskland til adressen i det københavnske nordvestkvarter blev tilbageholdt af de tyske toldmyndigheder, der underrettede dansk politi.

- Vi har en forbindelsesofficer i Berlin, der kontakter os og fortæller om pakken. Vi beslutter at lade pakken levere på adressen og derefter slå til, sagde politikommissær Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi, dengang til Ritzau.

Politiet mener, at flere personer er involveret i sagen. Men af anklageskriftet fremgår det, at man endnu ikke har identificeret de personer, der skal have sendt de store mængder amfetamin mod Danmark.

Retssagen mod mændene indledes mandag ved Retten på Frederiksberg og fortsætter 7. og 11. august, hvor dommen ventes afsagt.