Anklager: Drab var ikke nødværge

Procederede for, at rocker-morder havde planlagt nedskydningen

Retsmøderne i Aalborg har været velbesøgt af rockere samt pårørende til sagens hovedpersoner. (Foto: René Schütze)

- Det er lysår fra Nødværge.

Sådan sagde anklager Ingrid Munch i sin procedure i rockerdrabssagen til formiddag i retten i Aalborg.

Drabstiltalte Rasmus Christiansen, der pinsemandag 2014 i sit hjem i Hobro skød og dræbte HA-rockeren  Martin Helbo, 30, og og sårede hans kammerat TSR, 39, i et mellemværende om gammel gæld, har ellers under hele retssagen påberåbt sig.

Var det planlagt

Sagens anklager, Ingrid Munch Hansen brugte en time på at begrunde, hvor der ikke kunne være tale om nødværge. I stedet rejste hun spørgsmålet, om tiltalte i virkeligheden havde planlagt at skyde de to mennesker, som ikke under besøget havde udvist aggressiv adfærd.

Forsvarerens omgang
Rasmus Christiansens forsvarer, Mette Grith Stage, gik ikke overraskende i den modsatte retning og procederede for straffrihed til sin klient netop på grund af nødværge.

- Rasmus har erkendt og lagt sig fladt ned. Han har haft det fornødne forsæt, indledte Mette Grith Stage og forsøgte at forklare, hvad der var foregået i den 33-åriges hoved.

Hun gik tilbage til 2011, da Rasmus Christiansen blev overfaldet med kølle og kniv af to AK 81' ere i sit eget hjem.

- Han blev pludselig indhentet af fortiden. Han var nervøs og bange. Rasmus fik et panikanfald og placerede våben strategiske steder i sit hjem. Da Martin Helbo ankom og ikke var alene, var det et tillidsbrud, der gjorde Rasmus endnu mere bange.

Nægtede at betale gæld

Under mødet om den gamle gæld nægtede den tiltalte at betale, fordi det ellers ville blive skruen uden ende. Under denne forhandling ved køkkenbordet skulle Martin Helbo have sagt, at 'så må der ske det samme som sidst'.

- Helbo refererede til det uhyggelige overfald i 2011, og det fik bøtten til at vende. Rasmus fik flash back, som han har tendens til. En post traumatisk belastning, han oplever som en ond drøm. Rasmus troede, han skulle overfaldes - og blev rædselsslagen, sagde Mette Grith Stage  

Den overlevende TSR, der var hangaround i Hells Angells, fik  sin underkæbe knust af skuddet fra jagtgeværet. Som vidne fortalte han i retten onsdag i forrige uge om den blodige nedskydning. Rasmus Christiansen var gået op på 1. sal under påskud af at ville hente en drink. I stedet hentede han et jagtgevær.

Nu skal I dø
- Da han kom tilbage, sagde han 'prøv at se her: Nu skal I dø', fortalte TSR.

TSR tilføjede, at nedskydningen kom fuldstændig bag på de to.

- Jeg rejste mig op, da han stod foran os med geværet. Rasmus råbte 'sæt dig ned' og skød mig i samme sekund. Så gik der fem-seks sekunder, inden han skød Martin, der faldt ned på gulvet ved siden af mig. 'Læg dig til at dø, dit møgsvin' skulle Rasmus Christiansen i følge TSR have råbt.

1 af 2 Retsmøderne i Aalborg har været velbesøgt af rockere samt pårørende til sagens hovedpersoner. (Foto: René Schütze)
2 af 2 Martin Helbo blev dræbt af skud, da han sammen med en kammerat ville inddrive gammel gæld. (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere