Anklager: Drabstiltalt planlagde at partere liget

I følge anklagemyndigheden havde Anders Larsen tænkt sig at skære liget af sin døde kæreste over i to. Politiet nåede dog at forhindre ham i det

Retten i Glostrup (Ekstra Bladet): Retssagen mod den 41-årige Anders Larsen, der har erkendt drabet på sin 39-årige kæreste Hafida Bourouih fortsætter i dag.

Anders Larsen har tilstået drabet, men nægter sig skyldig i anklagerens påstand om, at han skulle have haft til hensigt at partere liget.

Politiet fandt efter anholdelsen sidste år forskelligt værktøj, som anklagemyndigheden mener, at Anders Larsen ville have brugt til at partere liget.

I følge anklager Sune Ploug Sørensen er det udelukkende, fordi at Anders Larsen blev arresteret af politiet, at han ikke nåede tilbage for at partere liget.

- Der har været en økse, en sav og en kniv. Det bruger man ikke til at grave et lig ned med, men derimod til at partere det, sagde anklageren i retten.

112 - 20. aug. 2015 - kl. 11:07 Anklager: Drabet var koldblodigt og planlagt

Forsvarer: Tanker er ikke strafbare
Flere gange i løbet af dagen gned Anders Larsen sig i øjnene for at tørre tårerne væk. Også Hafida Bourouihs familie var stærkt påvirket, da de to advokater fremlagde hver deres procedure omkring skyldspørgsmålet.

I retten har Anders Larsen flere gange fortalt, hvordan han efter drabet den 24. juli 2014 havde været ude at lede efter et sted hvor, at han kunne smide liget af sin dræbte kæreste. I første omgang ville han grave hende ned, men da jorden var for tør og hård, valgte han at smide hende udover en skrænt ved en spejderhytte tæt på Næstved.

Anklagemyndigheden mente dog, at Anders Larsen ville vende tilbage til stedet, hvorefter han ville partere hende.

Den teori, mener Anders Larsens forsvarsadvokat, Henrik Stagetorn, dog ikke passer.

- Anders Larsen har selv fortalt, at han havde tænkt på at skære liget over i to, så det var nemmere at begrave, men det var en kort tanke og ikke en handling. Tanker er endnu ikke strafbare, sagde Henrik Stagtorn.

Skyldspørgsmålet bliver dog først afgjort på mandag, hvorefter der vil falde dom.