Anklager går igen efter to års fængsel i Parken-sag

Tidligere Parken-topfolk Flemming "Don Ø" Østergaard og Jørgen Glistrup kræves fængslet i to år for kursfup

Anklagemyndigheden krævede også i byretten mindst to års ubetinget fængsel til Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup.
Anklagemyndigheden krævede også i byretten mindst to års ubetinget fængsel til Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup.

Anklageren kræver mindst to års ubetinget fængsel til de to tidligere Parken-topfolk Flemming "Don Ø" Østergaard og Jørgen Glistrup i en ankesag om kursfup i Parken.

Det står klart søndag, hvor anklagemyndigheden fremlægger sin side af sagen i Østre Landsret.

Ifølge senioranklager Jan H. Hansen havde den tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og tidligere direktør Jørgen Glistrup begge centrale roller i Parkens opkøb af egne aktier, der ifølge anklageren havde til hensigt at påvirke kursen.

- Grovheden af nærværende sag er ikke sammenligning med andre sager, som domstolene tidligere har haft under domfældelse, siger Jan H. Hansen i retten.

I byretten fik Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup henholdsvis fire og seks måneders fængsel og blev frifundet for en del af anklagerne. Alle i sagen nægter sig skyldige.

Anklagemyndigheden kræver samtidig, at selskabet Parken idømmes en bøde på 50 millioner kroner. Det samme krav vekslede byretten til en bøde på en million kroner.

Østre Landsret har måttet tage weekenden i brug i en slutspurt i sagen, som blev indledt i august. Næsten et år tidligere blev de to tidligere Parken-topfolk idømt ubetingede fængselsstraffe i Københavns Byret.

Dog blev det altså noget mildere straffe, end anklageren de to år anklageren havde krævet.

Anklagemyndigheden ville også have konfiskeret i alt 17,7 millioner kroner, som de to hovedpersoner har tjent på aktieoptioner i Parken. Samme krav lyder i landsretten.

Men Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup blev i byretten altså delvist frikendt, ligesom de kunne beholde millionerne. Jørgen Glistrup fik dog konfiskeret 20.000 kroner.

Ifølge anklagemyndigheden foregik kursmanipulationen ved, at Parken via to banker købte cirka 95.000 styk egne aktier til en værdi af cirka 113 millioner kroner i en periode fra november 2007 til oktober 2008.

Det skete blandt andet ved bevidst at opkøbe aktier i lukkeauktionen for at påvirke kursen og ved at stå for en stor andel af dagens handel med aktien, lyder det.

Sagen fortsætter 8. februar med forsvarernes procedure. Dommen ventes at blive afsagt inden udgangen af februar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere