Anklager i sag om bosteds-drab: Det må være frygteligt at være så syg, at man slår ihjel

- Det må være frygteligt, at man kan være så syg, at stemmer fortæller en, at man skal slå ihjel, men det ændrer ikke på det faktum, at han slog Vivi ihjel, sagde anklageren i retten

Vivi Nielsen døde efter et fatalt knivstik fra en beboer på Lindegården i Roskilde. Foto: Privat og Rasmus Flindt.
Vivi Nielsen døde efter et fatalt knivstik fra en beboer på Lindegården i Roskilde. Foto: Privat og Rasmus Flindt.

RETTEN I ROSKILDE (EKSTRA BLADET): Den 31-årige mand der sidder på anklagebænken for at have dræbt den 57-årige sosu-assistent på bostedet Lindegården 26 marts 2016, skal dømmes til anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Det mener anklager i sagen Marie Elvekjær Hansen.

- Han har forklaret, at stemmer mange gange har bedt ham om at slå ihjel, sagde anklageren i retten.

I sin procedure lagde anklageren vægt på, at den 31-årige mand godt vidste, at hvis han stak Vivi med den 23 centimeter lange kniv, ville hun dø.

I følge anklageren skal han derfor dømmes for drab, selvom han var sindssyg på gerningstidspunktet. Hun forklarede nemlig i retten, at selvom den drabstiltalte hørte stemmer, var det stadig hans egen gerning.

Vivi Nielsen blev stukket ihjel d. 26 marts 2016 på bostedet Lindegården i Roskilde. Foto: Privat. Krimi ’Stemmerne siger, jeg skal slå ihjel’

- Hvis man vælger at følge en opfordring, så har man et ansvar, selv om det ikke er ens egen ide, sagde anklageren.

Forsvarer: Han bad om hjælp
Forsvarer for den drabstiltalte, Anders Rohde, argumenterede i hans procedure for, at hans klient ikke havde til vilje at slå Vivi Nielsen ihjel. Han mener, at den 31-årige mand skal idømmes en behandlingsdom.

Forsvareren forklarede i retten, at hans klient flere gange havde bedt om hjælp til at få stemmerne væk. Desuden mener han, at den 31-årige mand ikke havde til vilje at slå Vivi Nielsen ihjel, da han sigtede efter kvindes balle og ikke ryggen.

Se også: Læge om bosted-drab: Vivi gjorde ikke modstand

Den 31-årige drabstiltalte er på sagens anden dag stadig påvirket af sagen. Mandag forklarede han i retten, at det ikke var hans vilje at slå Vivi Nielsen ihjel.

- Jeg er frygtelig ked af det. Jeg kan huske, at stemmerne beder mig om at slå ihjel, men jeg ville ikke, sagde han.

Se også: Psykisk syg tiltalt for drab: Kolleger kæmpede for at redde Vivi

Der forventes at falde dom i sagen senere tirsdag.

Ekstra Bladet følger sagen.

Skærm

Hent flere
Hent flere