Anklager i sag om mors overgreb på fireårig: Mindst fem års fængsel for sex-chat

En helt usædvanlig sag, siger anklager Bente Schnack om sagen, hvor en 42-årig mand er tiltalt for at få en mor til at misbruge sin søn

Anklageren kræver ikke under fem års fængsel til den tiltalte i usædvanlig sag. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Anklageren kræver ikke under fem års fængsel til den tiltalte i usædvanlig sag. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): En 42-årig mand skal straffes med ikke under fem års ubetinget fængsel for at have fået en jævnaldrende kvinde til at misbruge sin fireårige søn gennem tre måneder.

Det sagde anklager Bente Schnack i sin procedure ved dagens retsmøde i sagen, som er det tredje og sidste af sin slags.

Den tiltalte var ved mandagens byretsmøde iført grå blazer og hvid T-shirt. Han fremstod rolig og fattet under mødet, hvor han sad bænket ved siden af sin forsvarer, Anders Larsen.

Inden retten trak sig tilbage for at votere fik manden  muligheden for at komme med en afsluttende bemærkning. Her sagde han, at han var ked af, hvad der var sket, men at han ikke ville indrømme noget, han ikke har gjort.

- I bagklogskabens skyld: Er jeg et fjols? Absolut. Har jeg gjort noget forkert? Ja. Var det min intention? Aldrig, sagde han med henvisning til, at der efter hans udsagn alene var tale om udveksling af fantasier mellem ham og den fireåriges mor.

Manden mente desuden, at sagen er udtryk for diskrimination, da anklageren efter hans mening giver udtryk for, at mænd ikke kan skelne mellem fantasi og virkelighed.

Den 42-årige mand er tiltalt ved retten i Lyngby for at have tilskyndet den dømte mor til at begå overgreb på sin fire-årige søn. Han hævder, der kun var tale om gensidige fantasier. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Mor var rædselsslagen for at blive overrasket af sin mand, mens hun voldtog fire-årig søn

Den tiltalte og kvinden fra Nordsjælland fik sidste år kontakt på det sociale medie LinkedIn, hvor de påbegyndte en omfattende chat på samlet omkring 9000 beskeder. Det var LinkedIn, der blev opmærksom på chattens karakter, hvorpå myndighederne blev underrettet.

Undervejs i chatten fortalte den tiltalte kvinden, at det efter hans mening var naturligt, at mødre oplærte deres små sønner til sex. Herfra udviklede dialogen sig, og han opfordrede kvinden til at have sex med sønnen.

Manden opfordrede desuden kvinden til at have sex med sin far og datter. Også sex med en hund blev der udvekslet fantasier om.

Ingen af disse forhold blev ført ud i livet, idet kvinden blev pågrebet af politiet. Kort efter blev den 42-årige anholdt, og han har siddet varetægtsfængslet siden. Han er beskyttet af navneforbud

Anklager Bente Schnack sagde i sin procedure, at sagen med en mors overgreb på en så lille søn er så usædvanlig, at hun ikke har kunnet finde fortilfælde.

Derfor henviste hun i sin argumentation for straf til dommen mod den misbrugte drengs mor, der blev idømt tre år og ni måneders fængsel i en tilståelsessag tidligere på året.

Anklageren lagde i proceduren vægt på, at den tiltalte som bagmand for overgrebene skulle idømmes en hårdere straf end moderen, selv om det var hende, der førte handlingerne ud i livet.

- I narkosager er det også værre at være bagmand end kurér, sagde anklageren.

Den 43-årige mor blev dømt ved en tilståelsessag ved retten i Lyngby, og nu er hendes chatven for retten, tiltalt for at have tilskyndet hende til forbrydelserne. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Chat-ven fik mor til at have sex med fire-årig søn: - Det var bare ren fantasi

Den tiltalte har under retssagen nægtet sig skyldig og forklaret, at han troede, at der var tale om ren fantasi, og at han ikke forestillede sig, at kvinden førte handlingerne ud i livet. Denne forklaring erklærede anklageren utroværdig, da den 42-årige mand gentagne gange opfordrede kvinden til at tage billeder af overgrebene og sende dem til ham.

Forsvareren pointerede i sin procedure, at han kræver sin klient frikendt, da han ikke mente, det var bevist, at han kunne vide, at overgrebene blev ført ud i livet. Han forklarede, at der var tale om en affære mellem to voksne, hvor der blev udvekslet fantasier.

Der falder afgørelse i sagen klokken 14, hvor Ekstra Bladet vil være til stede.

Den 42-årige kvinde ventes at gentage sin tilståelse her i retten i Lyngby. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Mor voldtog fire-årig søn efter opfordring fra en chat-ven