Anklager: Kalundborg-læge skal i fængsel for bedrageri

34 patienter skal vidne mod en læge, som er tiltalt for at have taget betaling for fiktive behandlinger

En nystartet lægeklinik i Kalundborg begyndte i løbet af et år at tjene markant flere penge, og i visse uger blev indtjeningen tredoblet.

Lægen er torsdag ved Retten i Holbæk tiltalt for at have taget sig betalt for behandlinger, som aldrig fandt sted.

Og ifølge anklager Signe Egsgaard bør bedrageriet resultere i en fængselsstraf.

- Det er almindelig praksis i bedragerisager. Jo højere beløb, der er bedraget for, jo højere bliver straffen, siger Signe Egsgaard til Ritzau.

Hvor lang en fængselsstraf hun mener, at den 49-årige læge bør idømmes, vil anklageren dog ikke oplyse.

Efter at have modtaget et tip fra en tidligere ansat i klinikken meldte Region Sjælland i 2012 lægen til politiet.

Se også: 34 patienter skal vidne mod bedragerianklaget læge

Blandt andet samtaleterapi, behandling af sår, betændelse og knoglebrud tog lægen sig langt hyppigere end regionens andre læger betalt for.

Tidligere medarbejdere har fortalt til politiet, at de fik at vide, at de skulle angive, at de havde brugt et skema, som bruges til at diagnosticere depression, blot de tænkte på skemaet, når de talte med patienten.

Lægen mener, at de tidligere ansatte vil hævne sig på hende, og at patienter husker forkert, når de ikke mener at have modtaget de behandlinger, som lægen har taget sig betalt for.

Hun bør frifindes, mener forsvarer Per Nykjær.

- Måske har der været nogle misforståelser, men min klient har aldrig haft til hensigt at snyde nogen, siger han til Ritzau.

I alt 1,2 millioner kroner er lægen anklaget for at have bedraget Region Sjælland for ved at tage sig betalt for behandlinger, som aldrig skal have fundet sted, eller som hun ikke burde blive betalt for af regionen.

Ud over bedrageri er lægen også tiltalt for at have udført "grovere og gentagne forsømmelser" i behandlingen af syv patienter.

Foruden en fængselsstraf risikerer hun at miste retten til at arbejde som læge. Retten har afsat otte dage til at behandle sagen, og først sidst i april ventes der at falde dom.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere