Anklager kræver fem et halvt års fængsel til milliardær-røver

Anklager mener, der ikke er nogen tvivl om 36-årig færings skyld i hjemmerøveriet mod Coloplast-milliardæren

Hjemmerøveriet mod ægteparret i Vedbæk blev planlagt gennem mange måneder, mener anklageren. (Foto: Mogens Flindt)
Hjemmerøveriet mod ægteparret i Vedbæk blev planlagt gennem mange måneder, mener anklageren. (Foto: Mogens Flindt)

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): Hjemmerøveriet mod Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru Gerda skal koste den tiltalte 36-årige færing KSM fem et halvt års fængsel.

Det kræver anklager Camilla Godfrey i retten i Lyngby, hvor hun mener, at der slet ikke er nogen tvivl om den tiltaltes skyld.

Den 36-årige, der nægter sig skyldig, har foruden en bachelor og kandidatgrad i engelsk og datalogi også bestået et sikkerhedskursus i USA i overvågning, personbeskyttelse og skydning med udmærkelse. Han har altså en civil uddannelse som livvagt og er i øvrigt ustraffet.

Han har helt afvist at udtale sig i retten om hjemmerøveriet.

Men anklageren har præsenteret en lang række beviser mod den 36-årige, især at de 2,5 millioner kr., som Niels Peter Louis-Hansen blev truet til at overføre, blev sat ind på færingens egen konto i Nordea.

Se også: DSB slettede video-overvågning af milliardær-røveren

På hans eksterne harddisk genskabte politiet slettede filer, og blandt dem var det to sider lange trusselsbrev, som hjemmerøveren stak Niels Peter Louis-Hansen i hånden med trusler om, at han og familien ville blive dræbt, hvis penge-kravet ikke blev opfyldt eller politiet blev kontaktet.

- Et gennemtænkt hjemmerøveri
Den 36-årige havde også søgt på nettet efter oplysninger om Vedbæk-parret, der er Danmarks tredje-rigeste og god for over 30 milliarder kr., og adgangsforholdene til villaen var kortlagt nøje blandt andet via Google Maps.

- Hver eneste detalje har der været tænkt på. Der er tale om et dybt gennemtænkt hjemmerøveri, siger Camilla Godfrey.

- Det er sjældent, at der er så mange beviser i en straffesag som i denne her, sagde hun.

Højesteret har slået fast, at et hjemmerøveri som udgangspunkt skal koste fem års fængsel., men der skal foretages en konkret vurdering af hver sag.

Plus Her er hjemmerøverens trusselsbrev

Anklageren mener, at der er så mange skærpende omstændigheder i røveriet mod Coloplast-parret, at straffen skal være højere end de fem år.

Camilla Godfrey lægger vægt på, at planlægningen startede allerede i sommeren 2014, da den tiltalte købte et par Ninja-støvler, hvis sål-aftryk svarer til et fundet på Vedbæk Strand. Han planlagde ruten, tog-tiderne, hvornår solen gik ned og meget andet.

Anklageren mener, at det er skærpende, at han bryder maskeret ind i huset og truer parret en pistol med lyddæmper under hele forløbet. Han udleverer også brev om, at de vil blive dræbt, hvis hans ordrer ikke bliver fulgt.

- Det er en ualmindeligt ubehagelig oplevelse, parret har været udsat for, siger Camilla Godfrey.

Se også: Sådan blev milliardær truet og afpresset - læs hjemmerøverens brev

Se også: Drømte om et lille hus på landet i Canada

Færingens forsvarer advokat Anders Larsen kræver den 36-årige frifundet. Han erkender, at der er rigtigt mange spor, som peger på færingen, men mener, at der kan være tale om en helt ukendt gerningsmand, der bruger den 36-årige som syndebuk.

'Fjernstyret' computer
Advokaten mener, at det er mærkeligt, at der lå belastende dokumenter på den 36-åriges harddisk, når han har en uddannelse i datalogi. Dem ville han da sørge for at have slettet effektivt, mener advokaten.

- Nogen andre har forsøgt at udnytte K. til at fremstå, som om han er røveren, siger Anders Larsen.

Advokaten mener, at nogen kan have 'fjernstyret' den 36-åriges computer og lagt beviserne på hans harddisk.

- Nogen andre har udført røveriet og plantet så mange beviser på hans computer, der er afstemt med hans færden, så det ser ud som om, han er gerningsmanden, siger advokaten.

Hvis den 36-årige bliver fundet skyldig i hjemmerøveriet, skal straffes være under fem års fængsel, mener advokaten.

Færingen fik det sidste ord, inden retten trak sig tilbage for at votere - men han ønskede ikke at sige noget.

Dommen ventes ved 14.30-tiden.

Herunder ses trusselsbrevet:

Se også: Røvet milliardær blev beskyldt for trafikdrab

Niels Peter Louis-Hansen er god for cirka 32 mia. og bor i et palæ på Vedbæk Strandvej, men hjemmerøveren var tilfreds 
med et par millioner, som han ville bruge til et nyt liv i Canada. Det viser slettede dokumenter på hans computer (Foto: Mogens Flint) Krimi Pludselig stod røveren ved klaveret med en pistollignende genstand