Anklager: Mansour forgreb sig på 12-årig pige

Boghandleren fra Brønshøj, der netop for anden gang er fundet skyldig i terrorrelaterede aktiviteter, har en ældre dom for at have tvunget sig til at beføle en lille pige

Terrordømte Said Mansour har en gammel dom for at have forgrebet sig på en 12-årig pige. Foto: Finn Frandsen
Terrordømte Said Mansour har en gammel dom for at have forgrebet sig på en 12-årig pige. Foto: Finn Frandsen

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet):

Anklager Jakob Buch-Jepsen er lige nu i gang med en minutiøs gennemgang af terrorprædikanten Said Mansours synderegister.

Mansour blev ved retsmødets start, omkring k. 9.30, kendt skyldig i brud på terrorparagraffen ved bl.a. på Facebook at have hyldet terror og opfordret til drab på jøder og vantro.

Se også: Lige nu: Mansour kendt skyldig i terrorpropaganda

OVERBLIK: Dette var Sam Mansour anklaget for

Ganske opsigtsvækkende er der blandt dommene for bl.a. terroraktiviteter, tyveri, vold og våbenbesiddelse også en dom fra Østre Landsret i 2002, hvor Mansour blev fundet skyldig i at have forgrebet sig på en bare 12-årig pige, som han ifølge anklageren trak væk fra en legeplads og befølte på brysterne.

Boghandleren fra Brønshøj har ifølge anklageren også en ældre dom for at have opført sig voldsomt truende over for en tilfældig kvinde, som han truede med at slå ihjel.

Mansour, der i retten er klædt i hvid kjortel og bærer den karakteristiske hue over sit sorte hår, tager situationen stille og roligt.

Det er dog ikke tilfældet for flere af de fremmødte islamister, som siden morgenstunden har nægtet at rejse sig for dommeren. De virker bestyrtede over Mansours tidligere domme, men retter deres frustrationer mod anklageren. 'Gris', bliver der bl.a. hvisket mod ham fra tilhørerrækkerne.

Også Mansours familie-, skole- og arbejdsforhold (bl.a. ansættelse på en lakridsfabrik) og fortid i Marokko bliver gennemgået af anklager Jakob Buch-Jepsen. Mansour har angiveligt ikke været i arbejde siden 1992, til gengæld har han siden da fået føjet mange domme til sin straffeattest, mange af dem for ulovlig våbenbesiddelse - alt fra macheter og dolke til pistoler, gasspray og riffelpatroner.

Den tidligere PET-agent og islamist Morten Storm lever i dag under jorden, fordi han frygter hævn fra sine tidligere trosfæller. Foto: Linda Johansen Krimi ’Mansour blev glad da jeg kaldte min søn Osama’

Mansours tidligere domme, i hvert fald de nyere af dem, skal af domsmændene på Retten i Frederiksberg bruges til at afgøre, om Said Mansour skal have sin indfødsret ophævet og udvises af Danmark.

Anklagemyndigheden kræver ham udvist for bestandigt og gennemgår lige nu en række forhold omkring internationale konventioner og situationen i Marokko.

I 2007 blev den kontroversielle islamist første gang fundet skyldig i terrorrelaterede aktiviteter ved at have spredt propaganda fra sit forlag i Brønshøj.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen