Anklager ønsker landets hårdeste straf i voldtægtssag: Her er rettens afgørelse

Manden blev tidligere i dag kendt skyldig i grov voldtægt, nu har retten taget stilling til hans straf

Den dømte var studerende på stedet, hvor voldtægten udspandt sig. Han erkender at have bestilt den unge prostituerede til stedet.
Foto: Stine Tisvilde
Den dømte var studerende på stedet, hvor voldtægten udspandt sig. Han erkender at have bestilt den unge prostituerede til stedet. Foto: Stine Tisvilde

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Efter en lang fortid med voldtægter mod kvinder klappede fælden i dag for den 40-årige Thomas Nielsen, som af et enigt nævningeting blev idømt landets strengeste straf - forvaring.

- Under hensyn til karakteren af forholdet og af hensyn til, at tiltalte tre gange tidligere er dømt for i alt syv forhold af tilsvarende karakter, må det antages, at tiltalte frembyder en så stor fare, at forvaring er påbudt, lød det fra dommer Eva Carpentier om afgørelsen.

Thomas Nielsen modtog dermed dom i sin fjerde sag om voldtægt - en grov voldtægt begået mod en 19-årig prostitueret, som fandt sted på Aalborg Universitets afdeling i København.

Her havde den 40-årige i august sidste år bestilt den unge kvinde, som han ifølge retten udsatte for fuldbyrdet voldtægt og vold, inden kvinden nøgen flygtede fra stedet.

Thomas Nielsen modtog tårevædet dommen om forvaring. Gennem sin advokat meddelte han, at han ønskede at anke dommen til frifindelse i det ikke erkendte omfang af sagen. Subsidiært ønskede han en mildere straf.

Efter dommen søgte den 40-årige stærkt oprevet mand trøst hos to kvinder, som har fulgt dagens retsmøde.

Hele sagen igennem har han nægtet sig skyldig i den grove voldtægt.

På grund af voldtægtens karakter vidnede offeret bag lukkede døre, og derfor kendes hendes fulde beskrivelse af sagen ikke.

20 minutter med vold og sexydmygelser
Men ifølge anklageskriftet varede voldtægten af den 19-årige kvinde på universitetet godt tyve minutter. Her blev hun tvunget til forskellige former for sex, mens hun blev slået i ansigtet og holdt hårdt om halsen. Hun fik ligeledes revet hårtotter ud af hovedbunden.

Anklageskriftet beskriver endvidere, hvordan hun blev bidt i kinden og truet med kniv. Med blodplamager smurt ud over sin nøgne, spinkle krop og hårtotter revet ud af hovedbunden tog den 19-årige prostituerede flugten efter den brutale voldtægt.

Se også: Tiltalt i grov universitets-voldtægt: - Hun ville slå mig ihjel

Det var derfor først, da rengøringspersonalet på Aalborg Universitet slog alarm, at politiet kom på sporet af voldtægten.

I et lokale i universitetet fandt de flere blodspor og hår, og et kig på overvågningen afslørede de voldelige begivenheder mellem en nøgen kvinde og en mand klædt i boksershorts.

- Han stoppede ikke, da han fik sin første dom for voldtægt. Han stoppede ikke ved sin anden eller tredje. Han bliver ved og ved, og der er ingen grund til at tro, at han skulle stoppe nu, lød det fra anklager Sidsel Klixbüll, som i sin procedure tog udgangspunkt i mentalerklæringen af den 40-årige mand.

Her kom det også frem, at manden er blevet tilbudt 'kønshæmmende behandling' i forbindelse med de tidligere voldtægtsdomme, men at han hver gang har afslået tilbudet.

Udover forvaring blev den 40-årige mand også pålagt en erstatning til den unge prostituerede på 70.000 kroner.