Anklager om politiskud: Farligt fejlskøn

Anklager: Borgerne kan ikke være trygge ved denne betjent i gaderne

Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup)
Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup)

Anklager Line Scharf procederer lige nu i retssagen om den 32-årige betjent fra Østjyllands Politi, som er tiltalt for at have skudt den jævnaldrende Rene Ekkelund Jørgensen i benet 1. november 2013.

- Selv om vi har at gøre med en sympatisk mand, så skal han ikke behandles anderledes end alle andre i samme situation.

- Signalværdien over for den tiltaltes kolleger og befolkningen i det hele taget er væsentlig. Man skal ikke bare kunne fejlskønne så alvorligt, uden at det får konsekvenser. Det kan borgerne i gaderne her i Aarhus heller ikke være tjent med, siger anklager Line Scharf.

Hun konkluderer, at den 32-årige betjent bør idømmes tre måneders fængsel.

- Selv om Rene Ekkelund Jørgensen var fuld og derfor intet husker fra sin køretur, så berettiger det ikke tiltalte til at skyde mod ham, argumenterer Line Scharf, der også påpeger, at fordi Rene Ekkelund Jørgensen er ansigtstatoveret, så gør det ham hverken kriminel eller farligere end alle mulige andre.

Med den sidste kommentar hentyder anklageren til, at der på politiradioen den pågældende aften 'halv-panisk' blev råbt:  'Havnegade, Europaplads. Mand tatoveret i ansigtet'!

Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 11:33 René skudt med promille på 2.26

Det var denne tuk-tuk, som Rene Ekkelund Jørgensen kørte, da han blev skudt af politibetjenten. (Privatfoto) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 10:58 Tiltalt betjent: Han ville køre mig ned

Dommen afsiges fredag klokken 12.

Ekstra Bladet mødte i sidste uge René Ekkelund Jørgensen, der er så stolt af sine ansigtstatoveringer, at han ikke vil benytte sig af Aarhus Kommunes tilbud om at få økonomisk støtte til at få fjernet tatoveringerne. Kommunens tilbud skal gøre det nemmere for arbejdsløse med ansigtstatoveringer at få et job. Vi tog med René på 'jobjagt' i det centrale Aarhus, hvor alle døre dog var lukkede pga ansigtstatoveringerne. (Foto: Claus Bonnerup)

1 af 2 Det var denne tuk-tuk, som Rene Ekkelund Jørgensen kørte, da han blev skudt af politibetjenten. (Privatfoto)
2 af 2 Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere