Anklager opgiver tiltale mod den yngste i terrorsagen

Anklagemyndigheden har formelt opgivet at tiltale den yngste person i sagen om angrebene ved Krudttønden og synagogen i København

Sådan foregik terrorangrebene (redigering) / Grafik: Mikkel Lund & Frans Wej Petersen / Foto: Kenneth Meyer)

Anklagemyndigheden har formelt opgivet at tiltale den yngste person i sagen om angrebene ved Krudttønden og synagogen i København den 14. februar 2015. Det skriver TV2.

- Vi har foretaget en vurdering af beviserne i forhold til ham, ligesom vi har gjort i forhold til de fire, der er tiltalt i sagen, og har vurderet, at der ikke har været grundlag for at gå videre i forhold til ham. I hvert fald ikke for så vidt angår attentaterne ved Krudttønden og synagogen, siger Bo Bjerregaard, der arbejder ved Statsadvokaten i København.

Se også: Tiltalt Omar-støtte flyttet fra arrest efter fund af mobiltelefon

Den sigtede har siddet varetægtsfængslet i næsten et år, og det får hans advokat til at kræve en erstatning i millionklassen, skriver TV2.

-  Jeg synes, det er utilstedeligt, at han har været fængslet så lang tid, og at anklagemyndigheden på den måder lader hånt om de rettigheder, en 18-årig knægt har. Den lange varetægtsfængsling har haft store personlige og økonomiske konsekvenser for min klient. Han er gået glip af en læreplads, og nu står han og skal starte forfra i sit liv, siger hans advokat Niels Christian Strauss.

Vil have tredobbelt så meget som normalen
Ifølge advokaten vil erstatningen efter de almindelige takster for uberettiget varetægtsfængsling løbe op i 250.000 kroner til den 18-årige, men det beløb bør være meget højere, lyder meldingen.

- Men når der så er tale om sigtelse for grove forbrydelser som drab, bliver beløbet fordoblet. Altså 500.000 kr. Og da sagen har været omtalt som terrorsag i alle medier, bør beløbet tredobles, siger Niels Christian Strauss til TV2 og tilføjer:

- Dertil kommer forsinkelse af uddannelse og tab af indtægt, og dermed lander vi på over en million kroner.

Fire mænd er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein (på billederne) med de to angrev i København 14. og 15. februar sidste år. To mennesker mistede livet og flere betjente blev såret. (Politifotos) Terror - 11. feb. 2016 - kl. 10:28 Terrortiltalt råbte ad dommeren: Jeg har stadig mobil i fængslet

I sidste ende ende er det op til en dommer at fastsætte erstatningen.

Manden, der blev løsladt i januar, har været sigtet og fængslet for medvirken til drab og drabsforsøg i forbindelse med Omar el-Husseins angreb på Krudttønden og den jødiske synagoge. Den 18-årige har en nær tilknytning til den 22-årige terrorist.

Fire andre er fortsat tiltalt i sagen - alle for medvirken til terror. Sagen mod dem begynder ved Københavns Byret 10. marts 2016.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere