Anklaget cirkuschef: Væltet telt stod perfekt i en uge

Cirkus Arena-chef forklarer i retten, at et telt, der i 2013 kollapsede over publikum, var sat forsvarligt op

Der var ikke noget som helst i vejen med opsætningen af det rød- og gulstribede cirkustelt, som i juni 2013 kollapsede over 550 gæster og ansatte.

Sådan lyder det fra cirkuschef Jackie Berdino-Olsen, som tirsdag sidder i Retten i Holbæk, hvor han er tiltalt for at bringe andre i livsfare ved som teltansvarlig ikke at have sørget for, at teltet var tilstrækkeligt forankret.

Men cirkuschefen nægter sig skyldig i anklagen, som blandt andet går på, at jordbunden under teltet var våd og blød og derfor et dårligt underlag.

- Pladsen er hård, der er ikke noget, der giver sig, teltet står perfekt, og det står dernede en uge, inden det vælter, siger Jackie Berdino-Olsen.

- Det med vejret og vinden er noget, man har på rygraden. Jeg har sat telte op, siden jeg var 14 år gammel. Jeg er nok den bedste i Danmark til det, siger han.

Det ovale telt var stillet op i Kalundborg i forbindelse med 100-års jubilæet for firmaet Seas-NVE, hvor Cirkus Arena var hyret til at stå for underholdningen 21. og 22. juni.

Teltet stod ifølge cirkuschefen på pladsen en uge inden festen, men den 21. juni braser det altså sammen over gæsterne. Syv personer kom lettere til skade.

Anklageren spørger i byretten ind til, hvilke forholdsregler man tager sig inden en forestilling. Cirkuschefen svarer, at man blandt andet hører Radioavisens vejrudsigt.

- Da der ikke er udsigt til, at der er vind eller noget, så begynder vi ikke at kontakte flyvestationer. Men hvis vi hører, at der skal komme vind, så kontakter vi flyvestationer og hører, hvornår vinden kommer, hvor kraftig den er og så videre, forklarer han.

Den 21. juni, da teltet begyndte at give sig efter kraftige vindstød, løb cirkuschefen selv ud for at forsøge at spænde en vigtig wire op. Men pludselig væltede det hele ud af hænderne på ham, som han forklarer i retten.

- Så blev der helt stille. Der var ikke nogen, der skreg eller gik i panik. Mine medarbejdere åbnede op, og folk kom stille og roligt ud, siger han. Jeg var meget overrasket over, så roligt alt det her foregik, siger Jackie Berdino-Olsen.

Elefanterne inde i teltet sørgede ifølge cirkuschefen selv for at komme ud af det sammenstyrtede telt.

- Den største hanelefant gik ud til siden, løftede op i teltdugen, og så gik de tre andre elefanter ud. Det er jo fantastisk, siger han.

Retssagen er sat til at vare tre dage frem til 16. april.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere