Ansat dømt for sex med 26-årig kvinde på bosted

Pædagog-medhjælper havde ulovligt forhold til psykisk skrøbelig kvinde

En pædagog-medhjælper fra et bosted i Odsherred for unge med psykiske problemer er i dag blevet dømt for sex med en 26-årig kvindelig klient.

Retten i Holbæk idømte pædagog-medhjælperen, der er i 40´erne, tre måneders betinget fængsel. Han fik også frakendt retten til at beskæftige sig erhvervsmæssigt med børn og unge i en periode på to år.

Han nægtede sig skyldig, men valgte alligevel at modtage dommen.

Gennem et par måneder havde han et frivilligt forhold til den 26-årige kvinde, der omfattede både samlejer og anden seksuel omgang.

Men det er ulovligt efter straffelovens § 219, der giver op til fire års fængsel til ansatte ved fængsler, psykiatriske hospitaler eller institutioner, der har sex med personer, der er optaget i institutionen.

Afslørende sms
Den 26-årige var frivilligt anbragt på bostedet, fordi hun havde psykiske problemer. Pædagog-medhjælperen blev dømt på hendes forklaring og sms-beskeder, som politiet fandt, og som bekræftede, at de havde et seksuelt forhold.

Hun havde også betroet andre om forholdet til pædagog-medhjælperen, som har en håndværksmæssig uddannelse, og som skulle hjælpe de unge beboere med at aktivere dem.

Det ulovlige seksuelle forhold skete både på bostedet og hjemme hos pædagog-medhjælperen, som kvinden besøgte privat.

Hun kunne dog til sidst ikke overskue forholdet og fortalte om det til bostedets chef. Han gik med hende til politiet og anmeldte forholdet.