Ansøgere til ny politiuddannelse fejler: Kun 56 klarede prøven

125 politiaspiranter skulle være startet på kadetuddannelsen 1. marts, men kun 56 personer har klaret optagelsesprøven

470 håbefulde kvinder og mænd søgte i januar ind på den spritnye politikadetuddannelse. Kun 56 personer er kommet igennem nåleøjet.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelse.

Planen var ellers, at 125 aspiranter skulle være startet på uddannelsen 1. marts. 

- Vi havde naturligvis gerne set et fuldt hold på 125 studerende, men vi må konstatere, at det især fysisk kræver kvinder og mænd af helt rette støbning at bestå optagelsesprøven – og vi vil ikke gå på kompromis med niveauet, udtaler HR-direktør, Anne Erlandsen.

I finanslovsaftalen planlægges der efter et optag på 345 politikadetstuderende, som alle skal være færdiguddannede 1. september 2018.

- Vi fortsætter ufortrødent med at forsøge at tiltrække kvalificerede ansøgere, men vi er selvfølgelig ikke herrer over, hvor mange og hvem der søger ind på hverken politikadetuddannelsen eller politiets basisuddannelse, men vi gør alt, hvad der er muligt, for, at der er 345 færdiguddannede politikadetter den 1. september 2018, siger Anne Erlandsen.

'En nødløsning'
Politiforbundet har tidligere kaldt kadetuddannelsen, der tager seks måneder, for en 'nødløsning'.

- Det er jo en nødløsning, fordi tingene ikke hænger sammen i dansk politi. Så er man nødt til at gøre nogle krumspring, for at enderne kan mødes, fortalte forbundets formand, Claus Oxfeldt, tilbage i januar.

Ifølge forbundsformanden er der oparbejdet et stort underskud af betjente, fordi opgaverne er øget, samtidig med at der er blevet færre hænder til at løse dem. Det problem forsøger man med kadetuddannelsen at dæmme op for.

- Rigspolitichefen har sagt, at vi bruger 1200 flere betjente på grænse- og bevogtningsopgaver, end vi gjorde før februar 2015. Når vi samtidig ved, at der er 600 betjente færre end før januar 2011 til at løse opgaverne, så er der nogle ting, der ikke hænger sammen, sagde Claus Oxfeldt.

A og B-politi
Han håber dog, at de kommende politikadetter får smag for jobbet og senere vil søge ind på den ordinære politiuddannelse.

- Vi ser det som en mulig vej ind i politiet. At når man har været ansat i nogle år, så søger man videre ind på politiuddannelsen. Det afgørende er, at kadetterne skal være en del af politiet, så vi ikke får skabt et A- og et B-politi.

Se også: Politiforbundet kalder kadetuddannelse for "nødløsning"

I alt blev 282 ansøgere inviteret til optagelsesprøve, der blev afholdt i løbet af januar 2017.

På optagelsesprøverne blev blandt andet ansøgernes fysiske formåen og danskkundskaber testet. 57 procent af ansøgerne bestod ikke den fysiske prøve.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere