Antallet af dødsbrande er det højeste i seks år: Sådan skete brandene

Nye tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at antallet af dødsbrande i 2014, er det højeste i seks år

Her kan du se, hvordan du sikrer dit hjem mod brand (video: Maria Haargaard)

Flere af Ekstra Bladets overskrifter fra sidste år har ordene 'ny' og 'endnu en' i forbindelse med dødsbrande. Og det er ikke så underligt, for antallet af dødsbrande for 2014 er det højeste i seks år.

Nye tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at 84 mennesker omkom sidste år i 81 forskellige brande. Det er det højeste tal i seks år.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Mange af brandene skyldes menneskelige fejl og ikke fejl i el-installationer eller lignende. Den hyppigste årsag er, hvis en person er faldet i søvn med en cigaret i hånden eller med mad på komfuret.

Undersøgelsen viser desuden, at det ofte er socialt udsatte, der er ofre for dødsbrande. Det er rygning, der i over halvdelen af tilfældene, er årsagen til dødsbrandene. Ofrene er typisk over 50 år, bor alene og har i forbindelse med rygning indtaget alkohol eller andre rusmidler.

I en pressemeddelelse fra Beredskabsstyrelsen siger kampagnekoordinator, Pil Storm Giersing:

- Vi skal sætte røgalarmer op i vores hjem. Og vi skal især være opmærksomme på dem, der bor alene, ryger og har sociale problemer.

I gennemsnit er 78 mennesker omkommet årligt over de sidste 25 år.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Har du oplevet en dødsbrand Så vil vi gerne høre fra dig. Kontakt os på sms 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.