Antallet af narkodrab i Mexico steg til 1938 i januar

Et magttomrum i "El Chapos" fravær har ført til en blodig udvikling i flere af Mexicos nordlige delstater

Antallet af drab steg i Mexico med over 30 procent i januar, hvilket formentligt skyldes mafiaopgør efter narkobossen Capo Guzman, der også er kendt under tilnavnet "El Chapo", er blevet udleveret til USA.

Magtkampen er koncentreret i Sinaloa-kartellet, som blev ledet af "El Chapo".

Sinaloa-kartellet har smuglet stoffer til det meste af verden under Guzmans ledelse.

Drabsraten i delstaterne Chihuahua og Sinaloa blev øget med næsten 50 procent i forrige måned, viser de nye tal.

- Det er sket, fordi der er opstået et magttomrum i "El Chapos" fravær. Det har medført en intern magtkamp i narkokartellet med blodige bandeopgør i den nordlige del af Mexico, sagde landets forsvarsminister, Salvador Cienfuegos, om udviklingen i januar.

I alt blev der begået 1938 drab i Mexico i januar. Det er en forøgelse på 34 procent i forhold til januar sidste år, hvor 1442 personer blev dræbt, viser officielle tal.

Joaquin "El Chapo" Guzman, blev udleveret til USA i sidste måned og sidder fængslet i New York, hvor han venter på sin retssag.

Tomas Guevara, som studerer kriminalitet ved Sinaloa delstatens universitet, siger, at de mere end 100 drab i hans hjemstat skyldes kampe mellem kartellerne.

Mexicos regering står i en af de største diplomatiske kriser i landets nyere historie, da USA's præsident, Donald Trump, truer med en ny grænsetold, deportationer af mange mexicanere fra USA og opførelse af en grænsemur.

Guzman nægter sig skyldig ved en domstol i New York, hvor der er rejst en række anklager imod ham. Han risikerer livsvarigt fængsel.

Den amerikanske anklagemyndighed har flere end 40 vidner klar til at blive afhørt i retten om Guzman, som det lykkedes at flygte to gange fra mexicanske fængsler under dramatiske omstændigheder.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere