Dannys drenge

FREMMED-ROCKERNE: Den Internationale Klubs lederskikkelser

Købmanden
Marawan Mustafa Dakno alias Sami har altid været højt placeret i Den Internationale Klubs hierarki. Men i modsætning til den udadvendte spradebasse Danny, foretrækker Sami at arbejde i det skjulte fra sin adresse på Sønderbro i Aalborg.

Den 39-årige Sami er klubbens tænksomme strateg. En grå eminence, der menes at være bagmand for en betydelig del af den nordjyske handel med narko. Men myndighederne har trods massiv efterforskning haft svært ved for alvor at trænge Sami op i en krog.

Foreløbig er han dømt i en lille håndfuld narkosager. Han har også afsonet domme for afpresning, trusler mod offentligt ansatte, tyveri og ulovlig våbenbesiddelse.

Sami har ry for at være særdeles velhavende. Men udvendig glans er der ikke meget af i hans og den danske hustrus univers. De kører rundt i en ældre varevogn eller en udrangeret BMW. I underverdenen er det en uofficiel kendsgerning, at Sami styrer en omfattende eksportforretning med udskibning af containere fyldt med bl.a. møbler, tøj og andre let omsættelige varer af mere eller mindre lyssky oprindelse.

Højre-hånden
- Basem er nu min vicepræsident, hævder den fængslede bandeleder Danny.

Basem Abdel Malek, 29, er selv blandt hårdt prøvede uropolitifolk kendt som en humoristisk og charmerende fyr med en dansk-kundskab langt over middel i det arabiske Aalborg-miljø.
Han tilhører den faste, hårde kerne i DIK og betragtes som en af Dannys mest trofaste folk, hans højrehånd.

Basem har en dansk kæreste og en bred, social berøringsflade i Limfjordsbyen.

Basem er dømt for røveri, vold, afpresning, tyveri, indbrud og forbrydelser mod den personlige frihed.

Men han er frikendt i flere sager, end han er dømt skyldig i, bl.a. fem voldssager.

Rockeren
Trine. Så ærkedansk og ufarligt klinger underverdenens kodenavn for den mest berygtede voldsforbryder og bodyguard i Den Internationale Klub.

Den 46-årige nordjydes borgerlige navn er Steen Vigel Pedersen, og mandens eneste feminine træk er en lang hårpisk.

Resten af hans udstråling er plump, hærget og udpræget frastødende.

Hans ry understøttes af et skudsår i det ene ben, som han gav sig selv ved et mislykket bankrøveri.

Steen Vigel er en regulær gangster og fungerer som skraldemand, bydreng og højre hånd for den mere afdæmpede Dakno.

Ikke overraskende har Steen Den Internationale Klubs længste straffeattest med et utal af domme for bl.a. bankrøverier, vold, narkosalg og afpresning.

Efter lukningen af DIK-klubhuset i Aalborg midtby har Steens lejlighed på Arkildsdal i Nørresundby tilsyneladende udviklet sig til de 30 kernemedlemmers hemmelige mødested og narkotorv.

Steen har fået sin kriminelle opdragelse i rocker-gruppen Bullshits afdeling i Aalborg, men det lykkedes ham aldrig at gøre karriere i Bandidos.

I stedet knyttede Dakno og Danny den handlekraftige forbryder til DIK, hvor hans særlige talenter har vist sig at være nyttige.

I forbindelse med retssagen mod de to østeuropæiske bordelrøvere sidste forår kom Steen i klammeri med et par politibetjente, da han ville smugle cigaretter ind til de tiltalte makkere.

Marionetten
'Min bror'. Så familiært tiltaler Danny Abdalla sin nye vikar som præsident for DIK.

I virkeligheden er de snarere makkere, men ordet mere end antyder Rafik Mahmoud Rifais rolle i forbryder-syndikatets hierarki.

Rafik er den fængslede magthavers marionet og værn mod de reelle konkurrenter Bakr og Dakno. Sådan opfatter han dog ikke sig selv. I øjeblikket er Rafik meget synlig i underverdenen i Aalborg, hvor han færdes i en guld-metallic Mercedes.

Den 40-årige mands styrke er, at han taler perfekt dansk, og så er han en 'tænker', der uhyre sjældent dummer sig. I modsætning til de andre ledere er han ikke kendt for at være voldelig.
Rafik er karakteristisk nok dømt i et par narko-sager og i sager om våben- besiddelse og smugleri.

For nylig fik Rafik folkeregisteradresse i en lejlighed på Vestegnen i København.

Nøjagtig hvad den skal bruges til, er en gåde. Men det drejer sig muligvis om at forvirre myndighederne.

Bokseren
En broget karriere som bokser og dørmand i Aalborgs natteliv var Mohammad Zein El-Abedin Bakrs adgangsbillet til Den Internationale Klub, da Danny kaldte til samling i 1998. I underverdenen er den 38-årige, brutalt udseende muskelmand af libanesisk afstamning bedre kendt som Mike.

Der er en aura af frygt og utryghed omkring Mike, der er kendt som uromager og narko-handler i både Frederikshavn og Aalborg.

En overgang færdedes han nødigt uden en lang enhåndsbetjent springkniv.

Mike er to gange dømt for uagtsomt manddrab og har derudover domme for ulovlig narko- og våbenbesiddelse og hærværk. En markant lederskikkelse er han ikke, snarere en ensom ulv, der foretrækker at køre sin egen forretning.

Efter Dannys fængsling menes han dog at have stillet sig i spidsen for en ny fraktion i Den Internationale Klub med base i en tyrkerklub på Vesterbro i Aalborg. Ekstra Bladet erfarer, at Mike er en hyppig gæst i byens spilleklubber og casino. Mike har kone og to børn.