Rigtige venner

Jønke og Blondie, der var med til at stifte Hells Angels Denmark i 1980, tegner stadig organisationen på ondt og ondt

Dobbeltmorderen og Snigskytten.

Så skarpt står billedet af de to personer, der om nogen tegner Hells Angels Denmark.

For knap 23 år efter stiftelsen af den første afdeling af det multi-nationale rockersyndikat, er det stadig veteranerne, 'Jønke' og 'Blondie', der udgør eliten blandt danske HA'ere.

- Jønkes status er måske blegnet lidt. Men der er ingen tvivl om, at han stadig har afgørende indflydelse i organisationen. Og Blondie har vel efterhånden erobret en position, som gør ham til gruppens egentlige leder, siger en kilde til Ekstra Bladet.

Men hvor Bandidos nærmest med stolthed udbasunerer Jim Tinndahn som deres ubestridte president i både Danmark og Europa, går HA'erne mere diskret med dørene. Her er magtstrukturen alene et internt anliggende.

Alligevel er ingen i tvivl om, at netop 42-årige Jørn Jønke Nielsen og 44-årige Bent Svane Nielsen er og bliver topfigurer i den danske del af englenes internationale koncern.

HENRETTELSE
De er samtidig straffet for henholdsvis dobbeltmord og snigmord. Bent Svane Nielsen angreb og dræbte to medlemmer af det daværende Bullshit, da ofrene havde formastet sig ind på Hells Angels-territorium på Restaurant Søpromenaden i København.

Men Blondies dobbeltdrab i 1983 var blot begyndelsen på operation 'Udryd Bull-shit'erne', som for alvor tog fart, da Jørn Jønke Nielsen året efter lagde sig på lur efter Bullshit-præsidenten, Makrellen, som han henrettede med en skudsalve fra en maskinpistol.

Jønke flygtede efter snigmordet til udlandet, hvor broderskabet holdt ham skjult i Frankrig, USA og Canada, inden han godt fire år og to små døtre senere vendte tilbage til Danmark 'for at tage sin straf'.

IGEN IGEN
Blondie blev prøveløsladt for sine dobbeltmord i 1994 og har siden da undgået åbenlyse konflikter med lovens lange arm. Han er i dag leder af Nomads på Amager, der står som fuldt medlem af den danske Hells Angels-familie.

Jønke, der ellers har haft alle muligheder for resocialisering som foredragsholder og forfatter med ikke mindre end syv udgivelser, faldt til gengæld afgørende i vandet, da han i 2001 blev indblandet i en 29-årig mands død på et værtshus i Aalborg.

Landsretten har netop idømt ham et års fængsel for vold i forbindelse med denne sag. Halvdelen af reststraffen for snigmordet på 'Makrellen' - tre års fængsel - skal nu også afsones, bestemte dommerne.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen