Klippede alle fingre af mordoffer med havesaks

Politiet fandt taske med beskærersaks og 10 afklippede fingre efter anholdelsen af to mænd for drabet på 35-årig kvinde i Gentofte

Den 35-årige Lisa Maria Skjærbæk var mor til tre piger. (privatfoto)
Den 35-årige Lisa Maria Skjærbæk var mor til tre piger. (privatfoto)

Efter drabet på en 35-årig mor til tre små piger, slæbte gerningsmændene liget ned i gården til et herberg i Gentofte, hvor de klippede alle 10 fingre af liget med en beskærersaks.

Den makabre lemlæstelse af offeret er stadig et mysterium otte måneder efter drabet. Heller ikke motivet til drabet, hvor Lisa Maria Skjærbæk blev kværket på værelse 12 på herberget Overførstegården på Jægersborg Allé 139 i Gentofte natten mellem den 2. og 3. september sidste år er kendt.

Kværkning er kvælning, der sker ved, at drabsmanden griber offeret hårdt om halsen med hænderne.

Se også: Mordere gemte Lisas afklippede fingre

To mænd på 29 og 42 er nu tiltalt for drab og usømmelig omgang med lig, og de stilles for et nævningeting i juni ved retten i Lyngby, hvor anklagemyndigheden håber, at de tiltalte vil forklare sig om det makabre og mystiske drab.

Lemlæstelsen af liget fremgår af tiltalen mod de to mænd, der ligesom Lisa Maria Skjærbæk boede på herberget på grund af alkoholproblemer.

De tiltalte nægter sig skyldige i drabet, der ifølge tiltalen blev begået 'i forening, efter fælles forudgående aftale eller forståelse'. Mændene har dog forklaret, at de i et eller andet omfang har forbindelse til hendes død.

Liget blev fundet to uger efter drabet i en grusbunke bag herberget. (Foto: Mogens Flindt)
Liget blev fundet to uger efter drabet i en grusbunke bag herberget. (Foto: Mogens Flindt)

Efter anholdelsen af de to nu tiltalte mænd fandt politiet en taske under en ransagning, hvor beskærersaksen lå sammen med de 10 afklippede fingre.

- Under efterforskningen har vi ikke fået svar på, hvorfor fingrene blev klippet af offeret - eller hvad motivet til drabet er. Vi har haft forskellige teorier, blandt andet et berigelsesmotiv, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen, Nordsjællands politi.

Politiet har ikke fundet de smykker som Lisa Maria Skjærbæk skulle have ejet:

- Vi har ikke fundet nogen af hendes smykker, men vi ved heller ikke, om hun eventuelt har båret smykker på gerningstidspunktet, siger Henning Svendsen.

Troede måske de kunne skjule identiteten
Politiet kan derfor ikke bekræfte en teori om, at gerningsmændene klippede fingrene af den døde for at stjæle hendes ringe.

Det kan være sket, fordi gerningsmændene naivt håbede, at liget så ikke kunne identificeres og sættes i forbindelse med dem. Liget blev fundet to uger efter drabet, da Lisa Maria Skjærbæk blev meldt savnet.

Det var Lisa Skjærbæks eksmand, der meldte hende savnet, efter at han i cirka halvanden uge selv forgæves havde ledt efter hende.

Under eftersøgningen undersøgte politiet baghaven til herberget, hvor der lå en grusbunke bag nogle skure.En betjent så lidt hår stikke op af gruset. Liget af Lisa Maria Skjærbæk lå delvist gravet ned i grusbunken.

Indenfor samme døgn blev de to formodede drabsmænd anholdt. De var set i selskab med Lisa Maria Skjærbæk. Men ingen så, da de - ifølge tiltalen - mellem klokken 20 den 2. september og 05 den 3. september kværkede hende på værelse 12 og derefter slæbte liget ned i baggården.

Efter at fingrene var klippet af den dræbte, blev liget slæbt længere væk og skjult i grusbunken.

1 af 3 Drabet skete på værelse 12 på herberget Overførstegården. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 3 
3 af 3 Den 35-årige Lisa Maria Skjærbæk var mor til tre piger. (privatfoto)