TV: Vildt skyderi: Løb i dækning i Netto

Kvinder og børn flygtede rædselslagne ind i Netto i Værebroparken, da to grupper unge skød mod hinanden på gaden. Ruder knust i lejlighed af vildfarne skud

- Jeg troede, han ville skyde mig. Om lidt vender han sig om og opdager mig. Så skyder han mig, tænkte jeg !

Sådan fortæller en kvindelig bilist til ekstrabladet.dk om skyderiet i Værebroparken i eftermiddag, hvor der opstod en ildkamp mellem to grupper og mindst 15 skud blev ifølge vidner affyret.

Det var anden gang på mindre end en uge, at der blev skudt i Værebroparken. Torsdag aften i sidste uge blev der affyret 10-15 skud i en skudduel, og en flugtbil, en Alfa Romeo, blev brændt af ved Grøndals Centret i Københavns NV-kvarter.

Kvinden sad i sin bil på p-pladsen foran Netto i Værebroparken i Bagsværd og ventede på sin datter, da der pludselig sprang en mand ud af en hvid varevogn lige ved siden af hende og begyndte at skyde.

- Jeg smed mig ned på forsædet af bilen, men frygtede, at han ville opdage mig, fortæller kvinden til ekstrabladet.dk.

Vildfarne skud ramte tilsyneladende en stuelejlighed i Værebroparken, hvor to ruder er knust. Politiet er på stedet.

- Det ser ud til, at lejligheden er ramt af skud. Vi har teknikere på stedet, siger vagtchef Peter Grøn til ekstrabladet.dk.

Efterlyser flugtbil
Efter skyderiet efterlyser politiet nu en hvid VW Caddy med registreringsnummeret TL 93 819.

- Hvis man ser bilen skal man henvende sig til politiet og gerne holde den under opsyn. Eventuelle personer i bilen må dog regnes for at være farlige, siger vagtchef Peter Grøn, Københavns Vestegns politi.

Oftest bliver flugtbilerne brændt af efter skyderier, men brandvæsenet er endnu ikke blevet kaldt ud til en mistænkelig bilbrand.

Bilen er stjålet i Lyngby for nogen tid siden, oplyser vagtchef Peter Grøn.

Der ligger mindst otte afskudte patronhylstre foran Netto i Værebrocenteret. (Foto: Mogens Flindt) 112 - 1. maj. 2013 - kl. 17:06 Nyt voldsomt skyderi i Værebro

Manden, der skød, var indvandrer, fortæller ekstrabladet.dk´s vidne. Lidt efter sprang han ind i varevognen, der ræsede væk med hvinende dæk.

- Så løb jeg ind i Netto. Der var mange andre, der flygtede ind i Netto for at komme i sikkerhed, fortæller vidnet til ekstrabladet.dk.

Ilden blev besvaret
En mor og hendes datter sad ved et springvand, da de så pistolmanden springe ud af varebilen.

- Der lød salver af skud. Jeg tror, det var et automatvåben, siger moderen. Hun så, at de tre unge, der blev skudt mod, besvarede ilden:

- Der var en af dem, som skød tilbage mod varebilen. Der lød skudsalver, og ham, der skød tilbage, løb ind gennem et pizzeria. De to andre, der blev skudt på, stak også af, fortæller vidnet.

1 af 2 Gaden foran Værebrocenteret flyder med afskudte patronhylstre. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 En stuelejlighed i Værebroparken et godt stykke fra skyderiet blev tilsyneladende ramt af vildfarne kugler. To vinduer til stuen er knust. (Læserfoto)