Anholdt for spritkørsel to gange på samme nat

En nordjyde havde ikke forstået politiets advarsel første gang, hvorfor han blev taget for spirituskørsel to gange

(Arkivfoto: Thomas Borberg)
(Arkivfoto: Thomas Borberg)

En 28-årige mand fra Frederikshavn havde en våd nat, hvor der var kommet mere alkohol indenbords, end tilladt er for at sætte sig ud i en bil og være fører af den.

Det var den berusede fyr åbenbart ikke enig i, da klokken havde passeret 1.35.

- Manden kører simpelthen klokkeklart over for rødt lys, hvilket en patruljevogn tilfældigvis ser. De får ham bragt til standsning et par 100 meter senere, og han bliver anholdt klokken 1.40 for spirituskørsel. Blodprøven viser, at promillen er noget over det tilladelige, fortæller vagtchefen hos Nordjyllands Politi, Karsten Kristensen, til Ekstra Bladet.

Frederikshavneren blev løsladt igen klokken 2.50, men politiet valgte at beholde hans bilnøgler, for at han ikke skulle sætte sig ud i sin bil igen.

Det var dog ikke nok, da manden tydeligvis ikke havde forstået sagens alvor. Den 28-årige mand formåede nemlig at komme ind i sin bil igen, men fik dog bragt den ud i midterrabatten:

- Han blev anholdt igen klokken 3.25, hvilket gør, at han bliver taget for spirituskørsel for anden gang. Vi vælger denne gang, at han skal overnatte hos os her til morgen.

- Det får formentlig et økonomisk efterspil for ham samt en frakendelse af kørekortet, siger Karsten Kristensen.