IT Factory-kreditorer vinder retten over Baggers malerier

Stein Baggers konkursbo tabte mandag sagen om ure og kunstværker til en samlet værdi af 6,8 millioner kroner

Kreditorerne i Stein Baggers hedengangne firma, IT Factory, får nu et mindre plaster på såret efter at være blevet påført store økonomiske tab ved selskabets konkurs i 2008.

Efter knap fire års juridisk tovtrækkeri om armbåndsure og kunstværker vandt IT Factorys konkursbo nemlig mandag ejerskabet over effekterne.

Konkret drejer det sig om fem armbåndsure til en samlet værdi af 1,44 millioner kroner og 16 kunstværker, som tilsammen vurderes til at være 5,38 millioner kroner værd.

Det juridiske efterspil begyndte, da Stein Baggers personlige konkursbo i sommeren 2009 begærede samtlige konfiskerede ure og malerier udleveret.

Det modsatte Sporingsgruppen under Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) sig med henvisning til, at ure og kunstværker var købt for penge, Stein Bagger havde erhvervet sig via sine kriminelle gerninger.

På den baggrund blev SØIK stævnet af Baggers personlige konkursbo.

- Forløbet har været usædvanligt, fordi det er første gang nogensinde, vi har stået med en sag af denne karakter, siger Michael Ejlerskov, senioranklager og leder af Sporingsgruppen til Anklagemyndigheden.dk.

- Og bortset fra fem aktiver, der repræsenterede mindre end fem procent af de konfiskerede værdier, fik vi altså medhold i retten.

Stein Bagger blev i juni 2009 idømt syv års fængsel efter at have erklæret sig skyldig i svindel for 831 millioner kroner. Siden kostede sagen også hans svenske partner Michael Ljungman en tilsvarende dom.

De to fik tilsammen konfiskeret 100 millioner kroner, og SØIK er i fuld gang med at inddrive så mange af de penge som muligt til glæde for kreditorerne i IT Factory-boet.

/ritzau/