Dagens akkord: 33 knive, hash og kontanter

Politiets særlige Task Force Pusherstreet rettede i går morges opmærksomheden mod en hashbod og en internetcafe ved Pusherstreet

Politiet fandt 33 knive på internetcaféen på Christiania. (politifoto)
Politiet fandt 33 knive på internetcaféen på Christiania. (politifoto)

Under rubrikken 'Politiet beslaglægger desværre hash og knive i Pusherstreet' har Københavns Politi netop udsendt en pressemeddelelse. Her beskrives den særlige Task Force Pusherstreet's seneste målrettede aktion.

Ved aktionen, der var rettet mod en hashbod samt en internetcafe ved Pusherstreet fandt politiet 33 knive 295 gram hash som 20.000 kr i kontanter.

- Det er med henvisning til fundet af de mange knive, at vi har føjet ordet 'desværre' ind i rubrikken, siger Poul Kjeldsen, leder af Task Force Pusherstreet.

- Det er trist, at vi stadig gør våbenfund der ude. Også selvom der ikke er tale om skydevåben, tilføjer han.

Samtidig gennemførte politiet begyndelsen af maj igen en såkaldt narkometer-test, hvor et ifølge politiet højt antal personer er blevet sigtet for kørsel i hash- og narkopårvirket tilstand.

På trods af omfattende information om TFP’s massive tilstedeværelse i området omkring Christiania og risikoen for at miste sit kørekort i tre år, så fortsætter folk med at køre til og fra Christiania i narkotikapåvirket tilstand. Ved en fem-timers razzia udenfor Christiania fredag den 3. maj blev der eksempelvis sigtet 21 nye personer for overtrædelse af færdselslovens § 54,

- Det er altid dumt at køre bil i narkopåvirket tilstand. Men hvis man er påvirket af narko, er uden for Christiania nok det dummeste sted at køre rundt. Det er utroligt, at folk ikke har lært lektien endnu, siger Poul Kjeldsen.

Siden TFP tog narkometeret i anvendelse i oktober 2012 og frem til 30. april har 251 sigtede personers blodprøve været positiv for narko, fortrinsvist hash.