Satte ild til sig selv - nu er han uden for livsfare

Flere personer har i løbet af en måned sat ild til sig selv i Bulgarien i protest mod fattigdom. Det er nu lykkedes læger at redde en af dem

En 52-årig bulgarsk mand er uden for livsfare, efter han i midten af marts satte ild til sig selv.

Episoden fandt sted i hovedstaden Sofia foran præsidentens residens. Og det var da også nogle af præsidentens sikkerhedsvagter, der kom manden til undsætning og fik slukket flammerne. Efterfølgende blev han bragt til hospitalet med forbrændinger på 25 procent af kroppen. Det skriver novinite.com.

Først nu har kirurger kunnet operere 52-årige mand. Og det altså med så stor succes, at han nu kan indtage føde selv og gå.

Bølge af selvmord
Det er endnu uvist, hvad der fik den 52-åruge mand til at sætte ild tilsig selv. Men på bare en måned har i alt seks personer gjort det samme, blandt andet for at markere deres utilfredshed med levevilkårene i landet. Kun to af dem overlevede denne protest-markering.

Blandt de omkomne er 41-årige Todor Yovchev. Han døde efter at have sat ild til sig selv i det nordøstlige Bulgarien, men nåede at fortælle lægerne, at han udførte handlingen, fordi han var arbejdsløs og fortvivlet over sin situation.

Generelt er selvmord et voksende problem i Bulgarien, skriver novinite.com. Avisen beretter, at der dagligt bliver rapporteret om personer, der hænger sig selv, hopper ud fra broer og bygninger eller kaster sig ud foran tog.

Episoderne kommer efter massive protester mod fattigdom og korruption i landet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere