Redningshelikopter i aktion i Øresund

Stor redningsaktion da båd med tre yngre mænd tager vand ind i Øresund mellem Snekkersten og Hven

En stor redningsaktion blev søndag eftermiddag sat i gang for at komme tre personer til undsætning. De havde slået alarm og fortalt, at deres motorbåd tog vand ind og var ved at synke, da de var ude at sejle i Øresund.

Mændene blev hurtigt reddet i land, og det viste sig, at båden havde taget vand ind, fordi den var ramt af bølger, og ikke fordi den var ved at synke, oplyser vagtchef Ole Hestbæk, Nordsjællands Politi.

- Det var ikke så dramatisk som først antaget. Båden var ikke ved at synke, men de har været bange, siger Ole Hestbæk.

De tre mænd, der alle er fra Helsingør-området, havde lejet en lille motorbåd i bådudlejningen i Helsingør og var sejlet ud i Øresund.

Da bådudlejeren opdagede, at de var sejlet længere ud, end han havde instrueret dem om, sejlede han ud til dem for at få dem til at sejle indad. For en sikkerheds skyld gav han dem noget ekstra benzin.

Da de var på vej tilbage, blev båden tilsyneladende ramt af bølger og tog så meget vand ind, at mændene blev bange for, at den skulle synke.

Derfor ringede de 112 på deres mobiltelefon og tilkaldte hjælp.

Ifølge politiet blev de reddet i land af en båd fra Falck og af bådudlejeren.

Men brandvæsnet var for en sikkerheds skyld rykket ud med ambulancer til Snekkersten Havn, ligesom der var sendt dykkervogne fra Helsingør og Hørsholm.

/ Ved du noget? Mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst).

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere