To stukket med kniv ved Christiania

Ung mand stukket, da han ville hjælpe knivoffer

To yngre mænd blev tidligt søndag morgen stukket med kniv foran Christianias hovedindgang.

Politi og redning blev alarmeret klokken 06.38.

- Den ene er blevet stukket i ryggen og den anden i skulderen, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, John Dyhrberg, til ekstrabladet.dk.

De to ofre blev først betegnet som yngre mænd af anden etnisk herkomst end dansk, men der er ifølge politiet tale om en etnisk dansker og en amerikansk statsborger.

Ingen af ofrene var på noget tidspunkt i livsfare.

Knivoverfaldet fandt sted lige ved hovedindgangen til Christiania.

- Amerikaneren var kommet i en meningsudveksling med en person på Christiania. Det udviklede sig, og amerikaneren blev stukket med kniv i ryggen. En yngre dansk mand kom til for at hjælpe amerikaneren og blev stukket med kniv i skulderen, siger John Dyhrberg til ekstrabladet.dk.

Politiet antog på baggrund af de foreløbige forklaringer, at der havde været flere gerningsmænd om overfaldet, men det er nu opfattelsen, at der er tale om en enkelt gerningsmand.

- Gerningsmanden kom inde fra Christiania og flygtede angiveligt tilbage ind på Christiania, siger John Dyhrberg til ekstrabladet.dk.

Politiet er netop nu massivt til stede ved Christiania og er i gang med vidneafhøringer og tekniske undersøgelser.

Gerningsvåbenet er ikke fundet.

- Er der noget om gerningsmanden som vi kan rundsende til offentligheden, så I eventuelt får hjælp til at fange ham?

- Nej, lige nu kan vi alene sige, at han kom inde fra Christiania, og at han løb tilbage på Christiania, da han havde stukket de to mænd, siger John Dyhrberg til ekstrabladet.dk.

Der var flere vidner til knivstikkeriet, som politiet nu skal have afhørt.

- Vidnerne bærer for nogles vedkommende præg af at have været i byen hele natten, så der resterer et arbejde med at få stykket oplysningerne fra deres vidneforklaringer sammen, siger John Dyhrberg til ekstrabladet.

Danskeren og amerikaneren kendte angiveligt ikke hinanden i forvejen.

- Det er ikke mit indtryk. Danskeren kom angiveligt alene til, fordi han ville hjælpe amerikaneren, der var i nød og blev så selv stukket i skulderen, siger John Dyhrberg til ekstrabladet.dk.

Ved du noget - tip os på SMS til 1224 (alm. SMS-takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere