20-årig mand anholdt for skyderi i Husum

Ved et tilfælde fik politibetjente øje på eftersøgt 20-årig i København. Han sigtes for drabsforsøg

Københavns Politi mener at have pågrebet gerningsmanden bag et formodet drabsforsøg begået på Gadelandet i Husum ved København tidligere på måneden. (Foto: ekstrabladet.dk)
Københavns Politi mener at have pågrebet gerningsmanden bag et formodet drabsforsøg begået på Gadelandet i Husum ved København tidligere på måneden. (Foto: ekstrabladet.dk)

Med anholdelsen af en 20-årig mand mener politiet at være kommet langt med opklaringen af nedskydningen af en anden ung mand i Husum i København 18. marts.

- Han har været eftersøgt et stykke tid, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politi.

- Nogle vågne kolleger fik øje på ham på Nørrebro og anholdt ham, siger han.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fire mand er løsladt for mandags-skyderier

Kort før midnat fik betjentene øje på den eftersøgte, som lørdag fremstilles i grundlovsforhør i Dommervagten på Politigården i København.

Tidligere var andre betjente meget tæt på at få fat i den 20-årige, men ved den lejlighed lykkedes det ham at undslippe.

I omtalen er skuddene mod den 23-årige i Husum blevet sat i bås med en række andre skyderier mellem bandemedlemmer.

Men denne sag hører ikke til i denne kategori, mener politiet.

- Vi betragter det ikke som et bandeopgør, siger Lau Thygesen, som pointerer, at der har været flere eksempler på skyderier med baggrund i interne opgør blandt personer fra samme gruppering i den seneste tid.

Vicepolitiinspektøren ønsker ikke at udtale sig nærmere om det motiv, som efterforskerne mener at have afdækket for episoden i Husum, men at der angiveligt netop skulle være tale om nogle personlige anliggender mellem de implicerede. Den 20-årige sigtes for forsøg på manddrab.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fem er nu anholdt for mandags-skyderier

Det var lidt før klokken 20 den 18. marts, at den 23-årige blev ramt i brystet, da han befandt sig ude i det fri på Gadelandet. Det lykkedes ham at transportere sig til Rigshospitalet, hvor han blev opereret.

LÆS OGSÅ:

Se også: Mand ramt af skud

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere