Dræbte syg kone: Dommeren lod ham gå

Amerikaner slap for fængsel, selv om han skød sin kone en kugle for panden

George Sanders, 86, ses uden for retten i Phoenix, Arizona. Han slap med en betinget dom, selv om han erkendte drab på sin hustru. (Foto: AP)
George Sanders, 86, ses uden for retten i Phoenix, Arizona. Han slap med en betinget dom, selv om han erkendte drab på sin hustru. (Foto: AP)

En 86-årig mand, der dræbte sin uhelbredeligt syge kone med et skud i hovedet, slipper for fængslet, efter at de pårørende talte hans sag over for domstolen i den amerikanske delstat Arizona.

George Sanders risikerede mere end 12 års fængsel, efter at han erkendte, at han i november skød og dræbte sin kone gennem mere end 60 år.

Efter et tårevæddet retsmøde, hvor talrige familiemedlemmer forsvarede drabsmanden, valgte dommeren overraskende at lade den tiltalte slippe med betinget fængsel.

Domstolen mente, at drabet var begået af kærlighed.

- Et vidunderligt liv
George Sanders, en veteran fra Anden Verdenskrig, fortalte, at hans kone havde fået stillet diagnosen multiple sklerose i 1969. Men den seneste tid var det gået ned ad bakke for hendes helbred.

I en videofilmet tilståelse fortalte George Sanders, at hans kone, 81-årige Virginia Sanders, havde tigget ham om at skyde hende.

- Hun ønskede ikke at leve længere end mig og blive overladt til andres pleje, siger han om hustruen, som han havde kendt siden gymnasietiden.

- Vi elskede hinanden så meget. Det var et vidunderligt liv trods vanskelighederne til sidst, siger han.

Fik koldbrand i foden
George Sanders var oprindeligt sigtet for overlagt drab, men han erklærede sig senere skyldig i manddrab i en sag, som både forsvarer og anklager betegner som et nådesdrab.

- Vi lavede en masse ting sammen. Vi elskede altid hinanden. Jeg tog mig af hende dag og nat, siger Sanders i tilståelsen.

Da hustruen fik konstateret flere følgesygdomme, blandt andet koldbrand, og skulle på hospitalet og derefter plejehjem, sagde hun ifølge ægtemanden stop.

- Det gjorde udfaldet. Hun ønskede ikke at komme på hospitalet og få skåret tæerne af, siger han om den hjerteskærende situation, hvor hun udtrykte ønske om at dø.

- Jeg sagde: ‘Jeg kan ikke gøre det, skat’. Hun sagde: ‘Jo du kan’.

Trykkede på aftrækkeren
Sanders fortalte politiet, at han hentede sin revolver og viklede et håndklæde rundt om skydevåbnet.

- Hun sagde: ‘Gør det! Gør det! Gør det!’ Og jeg trykkede på aftrækkeren, siger han på videobåndet, der blev afspillet i retten.

 

1 af 2 George og Virginia Sanders havde kendt hinanden siden gymnasieårene. (Privatfoto)
2 af 2 George Sanders, 86, ses uden for retten i Phoenix, Arizona. Han slap med en betinget dom, selv om han erkendte drab på sin hustru. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere