Politiet: 29-årig truede Kurt Westergaard med bombe

Politiet vil varetægtsfængsle en 29-årig mand, der menes at stå bag bombetrusler mod tegneren Kurt Westergaard

Den 29-årige mand føres her væk af politiet efter anholdelsen på Gudrunsvej i Brabrand. (Foto: Claus Bonnerup)
Den 29-årige mand føres her væk af politiet efter anholdelsen på Gudrunsvej i Brabrand. (Foto: Claus Bonnerup)

Læs også: Politi åbner ild i Aarhus: Mand anholdt

En 29-årig mand fra Aarhus står torsdag formiddag foran en dommer ved Retten i Aarhus, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet for bombetrusler mod buspassagerer og tegneren Kurt Westergaard onsdag, oplyser Østjyllands Politi.

Politiet har sigtet den 29-årige mand for trusler, fordi han angiveligt 'under en tur i en bybus onsdag klokken 11.26 i det vestlige Aarhus, fremkom med bombetrusler mod bussen samt tegneren Kurt Westergaard', oplyser vagtchef Peter Hunniche.

Kurt Westergaard er også kendt som Muhammedtegneren, og han var udsat for et drabsforsøg 1. januar 2010 - netop på grund af tegningen af en mand med en bombe i turbanen, offentliggjort i Jyllands-Posten i efteråret 2005.

Betjente fra Østjyllands Politi affyrede onsdag varselsskud mod den arabisk udseende mand i Aarhus. Han råbte, at han var terrorist, og stak af fra politiet.

Den 29-årige blev efterfølgende anholdt klokken 13.01 på et stisystem på Gudrunsvej i Brabrand.

- Vi betragter sagen som opklaret og leder ikke efter andre, sagde politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

Klokken 11.29 ringer en utryg borger 112, da han sad i en bus på vej mod Brabrand, hvor en meget truende mand i bussen råbte op om, at han var terrorist.

Manden steg af bussen ved City Vest og kørte formentlig videre med buslinje 4A, hvor han steg af ved Silkeborgvej i Åbyhøj.

Her så politiet en mand, der passede på signalementet, og satte efter, hvor de også affyrede varselsskud for at få manden stoppet og anholdt.

Den 29-årige fremstilles i et grundlovsforhør klokken 10 torsdag. Det er uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere