Svensker får terrordom i New York

En mand, der har boet i Sverige, er idømt ni års fængsel i USA for at have hjulpet somalisk terrorgruppe

Retten i New York idømmer en mand, der oprindeligt stammer fra det østafrikanske land Eritrea, men som har boet i Sverige, ni års fængsel for at hjælpe en terrorgruppe.

Mohamed Ibrahim Ahmed forlod sit hjem i Sverige for at tilslutte sig den militante gruppe al-Shebab i deres kamp mod Somalias regering.

Den 38-årige Ahmed blev arresteret, da han besøgte Nigeria i 2009 - og herefter blev han sendt til USA.

Her blev han i juni 2012 dømt skyldig i at have ydet materiel støtte til en terrororganisation og for at modtage militær træning fra al-Shebab, der står på amerikanernes terrorliste.

- Mohamed Ibrahim Ahmed rejste tusindvis af kilometer for at hjælpe al-Shebab med deres terrorkampagne - og for at lære deres måde at "føre krig" på, siger anklageren Preet Bharara.

- I dag ender hans rejse i fængslet, og det markerer den seneste sejr i vores konstante arbejde med at beskytte amerikanere mod terrorisme både her og i udlandet.

Ifølge anklagerne er Mohamed Ibrahim Ahmed langt fra den eneste, der har rejst til Somalia for at støtte al-Shebab.

- Al-Shebab har rekrutteret udenlandske folk til deres "hellige krig" i Somalia. Det har resulteret i, at mænd fra andre lande - inklusiv USA - har rejst til Somalia for at deltage i den voldelige jihad.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere