Heroinbande vil frifindes

Indsmugling af 48 kilo heroin kostede tre mænd lange fængselsdomme. De benægter fortsat deres skyld og har krævet frifindelse i Landsretten

Da en 36-årig kvinde med dansk statsborgerskab for halvandet år siden blev taget i lufthavnen i Istanbul med 10 kilo heroin, ledte det kort efter dansk politi på sporet af en driftig østjysk heroinbande af mellemøstlig herkomst.

Efterforskningen, blandt andet gennem telefonaflytninger, gav politiet et billede af smugling af mindst 48 kilo heroin, som ad snørklede veje blev indført i Tyskland og Danmark.

Fire mænd blev tiltalt. I byretten blev den ene frikendt, mens de tre øvrige blev idømt fængsel: 12 år til den formodede hovedmand og 10 år til de to andre. Alle domme blev suppleret med en udvisning for bestandig.

Nægter stadig
Alle tiltalte nægtede ethvert kendskab til nogen form for narkosmugling. Det holder de fast i efter, at dommen er faldet. De ankede til landsretten, hvor sagen nu kommer op igen. Det sker på tirsdag i Aarhus.

De tre mænd vil frikendes. Anklagemyndigheden har svaret igen med et krav om, at de skal endnu længere tid i fængsel. Desuden kræver man også dom over den fjerde mand, hvis aktier i smuglerforetagendet, byretten ikke fandt bevist.

Mor står til 25 års fængsel
Sagen mod den 36-årige kvinde, der er mor til to børn i Aarhus, behandles særskilt af en tyrkisk domstol. De tyrkiske myndigheder har afvist at udlevere hende til retsforfølgelse i Danmark.

Efter tyrkisk retspraksis står hun til omkring 25 års fængsel.

Læs også:

Se også: Mobil telefon fældede formodet heroin-bande

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere