53-årig dømt for at sexudnytte kvinde

Sydsjællandsk mand har fået 10 måneders fængsel i Østre Landsret. Det er samme straf, som han fik i byrette

En tidligere institutionsleder fra Sydsjælland skal 10 måneder i fængsel for forsøg på menneskehandel og for rufferi, fastslår Østre Landsret tirsdag.

Det er samme straflængde, som Retten i Næstved idømte manden i september sidste år. Manden valgte sammen med sin forsvarer at anke dommen fra byretten med det samme, men det fik han altså ikke et andet resultat ud af ved landsretten.

- Han er blevet dømt for forsøg på menneskehandel og for rufferi, siger Niels Forsby til Ritzau og tilføjer:

- Han er ikke dømt for rufferi i samme omfang som han blev i byretten. Man mener ikke, at der er beviser for rufferi i 2010, som byretten sagde. Alligevel mente man, at straffen var passende.

Sagen er blevet beskrevet som usædvanlig, fordi offeret for forsøget på menneskehandlen er en prostitueret dansk pige.

Niels Forsby er ikke enig i dommen, men eftersom dommen i landsretten er anden gang, manden bliver dømt i sagen, bliver dommen ikke anket.

Den 53-årige mand har tidligere været leder af en ungdomsinstitution i Sydsjælland. Han mødte den dengang 19-årige på internettet.

Efter mødet med kvinden betalte manden hende store summer og hjalp hende med at sælge sex. Men senere udviklede forholdet sig.

I 2011 sendte manden en række sms'er til kvinden, hvor han truede med at overgive hende til rockergruppen Bandidos, hvis ikke hun gav ham de penge, som han mente, hun skyldte ham.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere