Italiens udenrigsminister går i protest mod retssag

En drabssag mod to italienske marinesoldater i Indien har fået Italiens udenrigsminister til at gå af

Italiens udenrigsminister siger, at han træder tilbage i protest mod en beslutning om at sende italienske marinesoldater til retsforfølgelse i Indien, hvor de er anklaget for drab på to fiskere.

- Jeg træder tilbage i protest mod beslutningen om sende to marinesoldater tilbage til Indien. De betænkeligheder, som jeg har givet udtryk for, har ikke haft nogen indvirkning på beslutningen, siger udenrigsminister Giulio Terzi i parlamentet.

Det sker, efter at regeringen fredag besluttede at sende de to mænd tilbage til Indien, hvor de er anklaget for at have skudt og dræbt to fiskere ud for den sydvestlige delstat Kerala.

Mario Montis forretningsministerium havde omgjort en beslutning fra den 11. marts, om ikke at sende marinesoldaterne tilbage til Indien efter et hjemmebesøg i Rom på grund af et løfte fra New Delhi om, at de to ikke risikerer dødsstraf, hvis de bliver kendt skyldige.

De to marinere siger, at de affyrede varselsskud mod en fiskerbåd i den tro, at det at var et piratskib.

Italien havde tidligere gjort gældende, at retssagen mod de to anklagede skulle finde sted i Italien, da skudepisoden skete i internationalt farvand.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere