De jages i hele verden

31 mistænkte kriminelle er netop nu offentligt efterlyst i Interpol. Heriblandt mordere, kidnappere og narkohandlere

Pt. er 31 kriminelle efterlyst af dansk politi i Interpols offentlige gabestok.
Pt. er 31 kriminelle efterlyst af dansk politi i Interpols offentlige gabestok.

KLIK PÅ HVERT ENKELT BILLEDE I DEN INTERAKTIVE GRAFIK I BUNDEN AF ARTIKLEN OG LÆS MERE OM DE EFTERLYSTE

...............................................

31 mistænkte kriminelle sidder netop nu i Interpols offentlige gabestok, hvor de er efterlyst af dansk politi for alvorlige forbrydelser som drab, drabsforsøg, pædofili og narkosmugling begået i Danmark.

Fælles for dem alle er, at dansk politi mener, at de gemmer sig i udlandet for at undgå strafforfølgelse.

Blandt de efterlyste er 'Jaguar', eller Ahmed Numan Isaac Rahma, som han er døbt, der er mistænkt for parteringsdrabet på taxachaufføren Torben Vagn Knudsen i København i foråret 2005.

Stak kammerat i halsen
Taxachaufføren blev dræbt i Jaguars lejlighed, hvor også amerikaneren Jared Heller var til stede. Efter drabet blev Jared Heller tvunget til at hjælpe med at partere liget og sprede ligdelene i de omkringliggende gader.

Han er blandt andet i selskab med den somaliske statsborger Mohamed Ahmed Hassan, der er mistænkt for et brutalt drab på en kammerat, der blev stukket i halsen og brystet med en køkkenkniv efter et skænderi om en cigaret.

Rigspolitiet fortæller, at det altid er en konkret vurdering fra sag til sag, om en person, der er mistænkt for en forbrydelse, skal efterlyses internationalt, herunder via Interpol.

- I vurderingen indgår en række faktorer, herunder om den pågældende mistænkte vurderes til at befinde sig i eller uden for EU-landene, siger Henrik Emil Hörup, vicepolitiinspektør i Nationalt Efterforskningscenter.

Skal være proportional
Hvis man vurderer, at den mistænkte gemmer sig i et EU-land, vil han som udgangspunkt kun blive efterlyst i landene i Schengen-samarbejdet gennem en europæisk arrestordre.

- Såfremt det vurderes, at den mistænkte opholder sig i et land uden for Schengen-området, kan der ligeledes ske efterlysning via Interpol, hvorved den pågældende som udgangspunkt efterlyses i de øvrige lande, der er medlem af Interpol. I disse sager vil den pågældende således være efterlyst i både Schengen-området og internationalt via Interpol, siger han.

Derudover spiller det også ind, at en sag skal have et vist omfang, før man laver en international efterlysning.

- En eventuel længerevarende frihedsberøvelse i udlandet og udgifterne i forbindelse med udlevering skal være proportional med den forbrydelse, som den pågældende er mistænkt for, siger Henrik Emil Hörup, vicepolitiinspektør i Nationalt Efterforskningscenter.

Udover de offentligt efterlyste er der også et internt register, men Rigspolitiet vil ikke udtale sig om, hvor mange personer i alt, der er efterlyst internationalt.

KLIK PÅ HVERT ENKELT BILLEDE HERUNDER OG LÆS MERE OM DE EFTERLYSTEVed du noget?Send en mail på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere